Julkaistu 5.4.2023

DR-EDID korjaa tietokoneen ja näytön väliset resoluutiovirheet

FSR:n DR-EDID-emulaattori on suunniteltu manipuloimaan HDMI EDID-tietoja ja pelastamaan AV-asentajan pulasta. Laite helpottaa vian etsimistä järjestelmissä joihin on kytketty useampia laitteita.

Näyttöresoluutio on kaikille tietokoneen käyttäjille tärkeä, suoraan käyttökokemukseen vaikuttava ominaisuus. Resoluutio määrittää, kuinka monta pikseliä näyttöön mahtuu. Mitä suurempi resoluutio on, sitä terävämpi ja selkeämpi kuva näytöllä on. Tietokoneen näytöissä on useita eri resoluutiovaihtoehtoja, joista käyttäjä voi valita sopivan käyttötarkoituksen ja mieltymysten mukaan. On kuitenkin yleistä, että käyttäjät voivat kohdata ongelmia näytön resoluution kanssa.

Eräs yleinen ongelma on se, että tietokoneen ja näytön välillä ilmenee resoluutiovirheitä. Tämä voi johtua esimerkiksi siitä, että näyttö ei tue tiettyä resoluutiota, joka on asetettu tietokoneen näytölle. Tällaisissa tapauksissa tietokone voi muun muassa näyttää kuvaa liian suurena tai pienikokoisena näytöllä, mikä heikentää käyttökokemusta huomattavasti.

”Kouluissa usein toistuva EDID -virhetilanne ilmestyy opettajan koneen ja ison kosketusnäytön välille. Kosketus ja koneella tapahtuva hiiren liike eivät osu samalle kohdalle EDID -ongelman vuoksi. Näissä tilanteissa DR-EDID on helppo ratkaisu tilanteeseen”, tuotepäällikkö Thomas Salmenoja kertoo tyypillisestä EDID -virheestä.

Saammeko esitellä? DR-EDID

FSR:n kätevä DR-EDID työkalu on nopea ratkaisu tähän ongelmaan. DR-EDID on lisälaite, joka mahdollistaa tietokoneen ja näytön välisen kommunikoinnin ja tarkempien tietojen jakamisen näytön ominaisuuksista. Tämä laite on kehitetty helpottamaan esimerkiksi usean näytön käyttöä tietokoneella, jotka voivat olla eri kokoisia, tai eri resoluutiolla.

DR-EDID -teknologia mahdollistaa näytön tietojen muokkaamisen, jotta tietokoneen optimaalinen käyttö ja näytön ominaisuuksien parantaminen käyttäjän tarpeiden mukaisesti olisivat mahdollisia. 

DR-EDID -lisälaitteen käyttöönotto on vaivatonta. Protokolla toimii siten, että kun tietokone yhdistetään näyttöön, tietokone lähettää näytölle DR-EDID -tiedon, joka sisältää näytön tuetut resoluutiot ja muut ominaisuudet. Näyttö puolestaan vastaa lähettämällä tiedon takaisin tietokoneelle, jolloin tietokone tietää, mikä resoluutio on paras näytölle. Tällä tavalla DR-EDID auttaa korjaamaan mahdolliset resoluutiovirheet ja varmistaa, että näyttö toimii optimaalisesti tietokoneen kanssa.

Mitä tarkoittaa EDID?

EDID on lyhenne sanoista Extended Display Identification Data. Se on standardi, jota käytetään tietokoneen näytön ja näytönohjaimen välisen kommunikoinnin helpottamiseen. EDID sisältää tietoa näytöstä, kuten sen resoluution, päivitystaajuuden, koon ja muut ominaisuudet. Kun tietokone käynnistyy, näytönohjain pyytää näytöltä EDID -tietoja ja asettaa näytön parametrit sen perusteella.

EDID:n ansiosta tietokone pystyy automaattisesti mukauttamaan näytön asetukset, jotta näyttö näyttää käyttäjälle mahdollisimman hyvältä. EDID on erittäin tärkeä tekijä erityisesti silloin, kun kyseessä on useamman näytön käyttö. Tällöin se auttaa tietokonetta tunnistamaan jokaisen näytön ja asettamaan ne oikein.

Miten DR-EDID korjaa EDID ongelmat?

DR-EDID on lisälaite, joka auttaa korjaamaan mahdollisia EDID -ongelmia. DR-EDID mahdollistaa näytön tietojen manuaalisen määrittämisen, joka on hyödyllistä tilanteissa, joissa näyttö ei tue EDID -standardia tai EDID -tiedot ovat virheelliset.

"FSR DR-EDID kuuluu jokaisen AV-asentajan salkkuun, sillä se auttaa selvittämään myös HDMI-kaapelien aiheuttamat ongelmat, jota on muuten monesti vaikea paikallistaa. Ongelma voi ilmetä vaikka neuvottuhuoneessa, kun yhden käyttäjän tietokone toimii moitteetta, mutta toisen käyttäjän tietokoneesta ei kuva välity näytölle.

Tämä voi johtua esimerkiksi siitä, että toisen käyttäjän tietokoneen maksimiresoluutio ulostulossa on FULL-HD ja toisella 4K. Kääntämällä DR-EDID Full-HD asentoon voidaan tarkistaa, että välittyykö kuva näytölle ilman ongelmia. Näin saat nopeasti selville onko vika jossain ketjun muussa osassa kuten rasia, pöytäkaapeli, tai näytölle menevä pidempi kaapeli.

Tämän jälkeen voidaan DR-EDID siirtää ketjun seuraavaan kohtaan ja nostaa resoluutio 4K tasolle ja tarkistaa missä kohtaa ketjussa suurempi resoluutioinen laite alkaa toimia moitteetta. On myös vaihtoehtona jättää DR-EDID asennuskohteeseen ja pakottaa sillä jokaisen käyttäjän tietokone automaattisesti käyttämään FULL-HD resoluutiota", Salmenoja valaisee laitteen käyttöä.

DR-EDID:n avulla käyttäjä voi määrittää näytön resoluution, päivitystaajuuden ja muut ominaisuudet manuaalisesti, mikä voi auttaa korjaamaan ongelmia kuten epätarkkaa kuvaa, väärää värintoistoa tai epävakaita näytön asetuksia. DR-EDID:llä voi myös korjata ongelmat, jotka johtuvat käyttäjän vaihtaessa näyttöä tai käyttäessä useampaa näyttöä samanaikaisesti.

Mikä voi aiheuttaa EDID ongelmia?

EDID -ongelmat voivat johtua useista syistä. Yksi yleinen syy on viallinen näyttökaapeli tai liitin, joka estää EDID -tietojen siirtymisen näytönohjaimelta näytölle. Toinen yleinen syy on vanhentunut näytönohjain, joka ei tue uusimpia näyttöjä tai resoluutioita. 

EDID -ongelmat voivat myös johtua näytön tai näytönohjaimen viallisista tai virheellisistä asetuksista, kuten väärästä resoluutiosta tai päivitystaajuudesta. Tällaiset asetukset voivat aiheuttaa muun muassa epätarkkaa kuvaa, tai muita häiriöitä ja ongelmia.

Joskus EDID -ongelmat voivat johtua myös käyttöjärjestelmän tai ohjaimien virheistä, jotka voivat estää EDID -tietojen oikeanlaisen lähettämisen ja vastaanottamisen.

Thomas Salmenoja

Tuotepäällikkö, AV-ratkaisut

Puhelin: 0207 420 121
Sähköposti: thomas.salmenoja@finnsat.fi

Thomas Salmenoja on arvostetun SDVoE-allianssin sertifioima Network AV -ekspertti.

Lisää aiheesta

Mitä eroa on dome- ja bullet kameralla?

Dome- ja bullet- tyyppiset kamerat ovat kaksi yleisintä valvontakameratyyppiä. Dome-kamera on pyöreä tai pallomainen, ja se kiinnitetään usein kattoon. Bullet-kamera sen sijaan on ulkomuodoltaan pitkulainen, ja se voidaan kiinnittää sekä seinään että kattoon.
3.5.2023
/Kameravalvonta

Luotettavat Corning Everon™ kytkentäkotelot teollisen ethernetin sovelluksiin

Corning Everon™ datarasiat sopivat erityisesti vaativiin teollisuusympäristöihin, joissa edellytetään IP67/65-suojausta sekä alueille, joilla on erityisen korkeat turvallisuusvaatimukset kulunvalvonnan suhteen.
14.4.2023
/Tietoverkot

DR-EDID korjaa tietokoneen ja näytön väliset resoluutiovirheet

FSR:n DR-EDID-emulaattori on suunniteltu manipuloimaan HDMI EDID-tietoja ja pelastamaan AV-asentajan pulasta. Laite helpottaa vian etsimistä järjestelmissä joihin on kytketty useampia laitteita.
5.4.2023
/Esitystekniikka

Televes kuitukaapeli asuinhuoneistojen optiseen kaapelointiin

Televes T231942 on 65 E/2022 määräyksen mukainen valokaapeli asuinhuoneistojen optiseen kaapelointiin. Kaapelin jokaisella kuidulla on oma, eri värinen halogeenivapaa vaippa, mikä helpottaa kuitujen järjestämistä ja tunnistamista. Kaapeli toimitetaan 500m muovikeloilla.
27.3.2023
/Tietoverkot

Finnsat-valmiskaapeleilla asennusaika nopeutuu - N-liittimet valmiina, kaapelina laadukas Ecoflex10 Plus

Finnsat-valmiskaapelit saatavilla 10-, 20- ja 30-metrisinä N-urosliittimillä sekä 10-, 15- ja 20-metrisinä N-naarasliittimillä. Kaapelina 50 ohmin laadukas ja pienivaimennuksinen Ecoflex10 Plus. Valmiiksi tehdyillä liitännöillä asennusaika nopeutuu.
3.3.2023
/Tietoverkot

Glory Star 10" Patient Room Display -potilashuonenäytön avulla tieto kulkee sairaaloissa

Glory Starin Nebula Plus -tabletit muotoutuvat älykkäiksi näyttöratkaisuiksi potilashuoneisiin. Hoidon kannalta olennaiset potilastiedot näkyvät tableteista automaattisesti ja reaaliajassa hoitajille ja lääkäreille.
23.2.2023
/Esitystekniikka

Nerokkaan yksinkertainen tapa jakaa HDMI-signaali jopa 12 näytölle

SC&T:n HE04SEK-pakkauksen HDMI-jakovahvistin ja vastaanottimet mahdollistavat FullHD 1080p resoluution HDMI-signaalien jakamisen CAT5e-kaapelia pitkin jopa 40 metrin etäisyydelle.
16.2.2023
/Esitystekniikka

Nelonen aloittaa teräväpiirtona AntenniTV:ssä koko maassa 13.2.

Sanoma Media Finland aloittaa Nelonen-kanavan lähetykset teräväpiirtona valtakunnallisesti 99,96 prosentin peitolla Digitan antenni-tv-verkossa maanantaina 13.2.2023 kanavapaikalla 24. Antenniverkon TV-kanavat saa parhaiten näkyviin Televes Ellipse älyantennilla.
13.2.2023
/TV-verkot

Televes RJ45-urosliitin pass through -ominaisuudella on nopea ja helppo liittää CAT6-datakaapeliin

CAT-kaapelin ja RJ45-urosliittimen liittäminen käy vikkelästi pass through -ominaisuuden avulla. Johdinparit voi kohdistaa paikoilleen vetämällä ne suoraan liittimen läpi, ja liitosta paikalleen puristamalla johtimien ylimääräinen osa leikkautuu samalla automaattisesti pois. Aloittelijakin voi tehdä liitoksia helposti ja nopeasti, ilman kiinnitysvirheitä.
10.2.2023
/Tietoverkot

Otto Hartikainen mukaan Finnsatin myyntitiimiin

Kokenut tekniikan alan myyntimies Otto Hartikainen vahvistaa osaamisellaan ja verkostoillaan yhtiömme asiakaslähtöistä toimintaa.
7.2.2023
/Yritys

Corning LANscape® -sarja tarjoaa laadukkaat päätekotelot ja liitinpaneelit valokuituliitoksille ankariin olosuhteisiin

Corning LANscape® -sarjasta löydät sopivan ratkaisun pitkän elinkaaren valokuitutarpeisiisi myös ankariin ympäristöolosuhteisiin. Corning CCHE -liitinpaneeleja on sekä yksimuoto- että monimuotokuiduille. SPH-01P on kuitupäätekotelo liitinpaneeleille suoraan seinään tai DIN-kiskoon.
31.1.2023
/Tietoverkot

Ulkokäyttöön soveltuvat Wi-Tekin PoE-kytkimet WI-PS210G-O-V2 ja WI-PS310GF-O tuovat virran ja internet-yhteyden laitteille

PoE-kytkimet syöttävät verkkovirtaa ja internet-yhteyden ulos esimerkiksi valvontakameroille. Kestävän rakenteensa ansiosta PoE-kytkimet tarjoavat turvallisen ja vakaan verkkoyhteyden sekä virtalähteen, mikä takaa PoE-laitteiden toimintavarmuuden ulkonakin.
24.1.2023
/Tietoverkot

Telmor-teleasennuskaappi TESM-110 järjestää ja suojaa tietoliikenneverkkojen päätelaitteet ja kaapelit

Telmorin TESM-110 on teleasennuskaappi huoneistoon. Sen sisään saadaan tietoliikenneyhteyksien päätelaitteet ja kaapelit järjestykseen. Kaapin tuuletusaukoista Wi-Fi-signaalikin pääsee läpi. Huomaamaton ja lukittava kaappi on turvallinen ratkaisu asuinrakennuksessa.
17.1.2023
/Tietoverkot

Televesin valikoimista laadukkaat kaapelit, liittimet ja työkalut dataverkon rakentamiseen

Televesiltä nyt CAT-kaapelit, naaras- ja urospuoliset RJ45-liittimet sekä kätevät työkalut liitosten tekoon.
13.1.2023
/Tietoverkot

WOOX R4040 on älykäs PTZ-kamera, jolla tarkkailet kotiasi mistä vain – saatavilla nyt myös mustana

WOOX PTZ-valvontakamera on parhaimmillaan reaaliaikaisessa tarkkailussa. Valvo kotisi tapahtumia mistä vain ja säädä R4040-kamera seuraamaan vaikka lemmikin liikkeitä. WOOX Home -sovelluksella kameran kuva näkyy suoraan puhelimessa. Värivaihtoehtoina musta ja valkoinen.
10.1.2023
/Älykoti

Tutustu Erard EXO-näyttötelineiden valikoimaan – kallista ja käännä televisiotasi mielesi mukaan

Erard EXO-näyttötelineet kannattelevat niin LCD-, OLED-, QLED- ja MINILED-mallisia kuin myös litteitä ja kaarevia näyttöjä. Televisio asettuu aina parhaaseen katselukulmaan.
3.1.2023
/Esitystekniikka

Analoginen UNV-valvontakamera UAC-B115-F28 erinomaisella kuvanlaadulla

UNV:n analoginen valvontakamera UAC-B115-F28 on samaan aikaan sekä huippulaatuinen että helppokäyttöinen. Hybriditallennin XVR301-08G3 on sille mainio kaveri. Helppo ja edullinen tapa päivittää olemassa oleva kamerajärjestelmä ilman kallista kaapelointia.
22.12.2022
/Kameravalvonta

Rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta!

Finnsat Oy toivottaa kaikille asiakkaille ja yhteistyökumppaneille rauhallista joulunaikaa ja kaikkea hyvää vuodelle 2023. Tänä vuonna olemme muistaneet Unicefin kautta Ukrainan lapsia.
20.12.2022
/Yritys

Finnsat-asennustesteri FP-73CCTV valvontakameroiden asennukseen ja hallintaan

Finnsat-kameratesterillä asennat ja hallitset niin analogisia kuin IP-kameroitakin. Se on monipuolinen työkalu, jolla tarkistat myös verkon tilan ja teet mittaukset kaapeliliitännöistä jännitteeseen.
14.12.2022
/Mittalaitteet

Älykäs, interaktiivinen UNV-kosketusnäyttöratkaisu – esitä, tuo ja tallenna sisältöä vaivattomasti luokka- tai neuvottelutilassa

UNV C-Series Smart Interactive Display on näyttöratkaisu, jossa voi vaivattomasti esittää opetus- tai kokousmateriaalia. Näkymän voi jakaa osioihin erimuotoisille sisällöille ja kirjoittaa muistiinpanoja suoraan näytölle. Sisältöä voi tuoda näytölle langattomasti omalta laitteelta, ja kaiken saa talteen myöhempää käyttöä varten.
7.12.2022
/Esitystekniikka

Säänkestävä Glory Star Magnetar-tabletti soveltuu haastaviin ulko-olosuhteisiin

Magnetar on monipuolinen IoT-tabletti, joka soveltuu erityisesti ulkokäyttöön - se kestää vettä ja hylkii naarmuja. Se sopii aina sähköauton latauspisteestä myymälöiden itsepalvelupäätteisiin, teollisuusautomaatioihin sekä terveydenhuoltoon.
28.11.2022
/Esitystekniikka

Wi-Tekin WI-AP718M -mesh-tukiasemalla laajennat Wi-Fi-verkkoa ulkotiloihin ilman kaapelointeja

Wi-Tekin mesh-tukiasemat mahdollistavat Wi-Fi-verkon laajentamisen ilman verkkokaapelointia, signaalin vahvuudesta tinkimättä.
18.11.2022
/Tietoverkot

Televesin 19” räkkikaappi 6+2RU – laitteet samaan aikaan suojassa ja näkyvillä

T533105 6+2RU -räkkikaappi sopii valokuitu-, data- ja koaksiaalikaapeliasennuksiin. Se mahdollistaa eri tekniikoiden ryhmittelyn yhteen kaappiin.
8.11.2022
/Tietoverkot

Televesin älykkään SmartKom-mastovahvistimen ohjelmoinnissa ei tarvita tikkaita

SmartKom-mastovahvistin poimii signaalin useasta suunnasta, ja varmistaa aina vahvan vastaanoton. Laitteen ohjelmointi käy vaikka kahvipöydästä käsin ASuite-sovelluksen avulla.
1.11.2022
/TV-verkot

Paranneltu UHF23 korvasi huippusuositun UHF28 TV-antennin

Kehitimme omasta UHF-antennistamme entistäkin paremman. Finnsatin UHF28 on poistunut valikoimasta. Vaan eipä hätää, sen korvaa entistäkin parempi UHF23. Vähemmän elementtejä, suurempi vahvistus.
26.10.2022
/TV-verkot

Wi-Tek-uutuus WI-LTE113-O on 4G-reititin integroidulla suunta-antennilla

WI-LTE113-O-reititin on helppo tapa järjestää vahva 4G-yhteys kotiin tai etätoimistoon. Ulkoasennukseen soveltuvan reitittimen suunta-antenni vahvistaa LTE (4G) -yhteyttä.
19.10.2022
/Mobiilinetti

WOOX-R4967 älykytkin on syksyn hittituote - 3 varmaa käyttökohdetta

Ohjaa sähköpatterin, lämminvesivaraajan ja valaistuksen toimintaa WOOX-älykytkimen avulla sovelluksella mistä ja milloin vain.
13.10.2022
/Älykoti

UNV:n PTZ-kamera IPC6424SR-X25-VF valvoo tarkasti suurtakin aluetta

Tämä PTZ-valvontakamera on varustettu 25x optisella zoomilla, joka mahdollistaa erittäin laajan valvonta-alueen. Voit valvoa alueita tehokkaasti ja tarkasti jopa 200m asti. Heti kun kamera havaitsee liikkeen, kamera voi zoomata ja seurata automaattisesti kohdetta.
7.10.2022
/Kameravalvonta

WOOXilta älykkäitä energiansäästöratkaisuja

WOOX-älylaitteet tarjoavat monia mahdollisuuksia hallita kodin sähkönkulutusta. Lue vinkit!
30.9.2022
/Älykoti

UNV ColorHunter+Dual Lens: selkeää, värikästä kuvaa yön pimeydestäkin

Tutkimusten mukaan suurin osa ilkivallasta ja muista rikoksista tapahtuu yön pimeydessä. Tavallinen valvontakamera ei pysty havaitsemaan yksityiskohtia pimeässä, mutta UNV Prime-sarjan kamerat pystyvät.
28.9.2022
/Kameravalvonta

Selaa tuoteryhmiä

Oma tili

Ostoskori

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Toimitusmaksut 20.4.2016 alkaen:
 • Yli 1,00€ verkkokauppa tilaukset toimitamme ilman toimitusmaksua
 • Kaikki summat alv 0%.
  Maksuehto: Tiliasiakkaille 14 pv netto.
  Viivästyskorko: korkolain mukainen.
  Vakuutukset: Vahinkotapauksissa ota yhteys 0207 420 100.
  Muistutukset: Toimitusta tai laskua koskevat kahdeksan (8) päivää niiden saapumisesta.
  Palautukset: Huomautusaika on kahdeksan (8) päivää. Palautusta (virheetön tavara) ei voi tehdä ilman tavarantoimittajan lupaa. Hyvitys on -20% laskutetusta hinnasta. Mikäli tuote ei ole ehjässä alkuperäispakkauksessa, ei palautusta hyväksytä. Erikoistilauksia ei voida palauttaa, mikäli toimitus on ollut asiakkaan tilauksen mukainen. Palautusrahdin maksaa asiakas. Lainaksi lähetetyt tuotteet veloitetaan normaalisti, ellei niitä palauteta virheettöminä ilman asiakkaan tuotteeseen tekemiä merkintöjä. Palautusluettelo sisältää palautuksen hyväksyjän nimen, palautuksen syyn, palautuksen määrän ja toimituspäivän.
  Muutokset: Pidätämme oikeuden hintoja ja laitteita koskeviin muutoksiin. Kaikki tiedot perustuvat hinnaston tekohetkellä käytössä oleviin tietoihin.
  Takuu: 12-36kk. Takuu korvaa ainoastaan laitteen korjauksen, ei välillisiä kustannuksia. Laitteen vaihtamiseen liittyvät kustannukset eivät kuulu takuun piiriin.
Sivutolla käytetään evästeitä asiakaskokemuksen parantamiseksi ja toiminnallisuuksien varmistamiseen. Lue lisää yksityisyydensuojasta
Asia selvä