Julkaistu 27.3.2023

Televes kuitukaapeli asuinhuoneistojen optiseen kaapelointiin

Televes T231942 on 65 E/2022 määräyksen mukainen valokaapeli asuinhuoneistojen optiseen kaapelointiin. Kaapelin jokaisella kuidulla on oma, eri värinen halogeenivapaa vaippa, mikä helpottaa kuitujen järjestämistä ja tunnistamista. Kaapeli toimitetaan 500m muovikeloilla.

Kuitukaapelit ovat tärkeä osa nykyaikaista tietoliikennetekniikkaa, sillä ne mahdollistavat nopean, turvallisen ja häiriöttömän tiedonsiirron eri laitteiden välillä.

Televes kuitukaapeli on luotettava ja kestävä ratkaisu, joka on suunniteltu takaamaan optimaalinen signaalin laatu sisätiloissa. Kaapelin neljä single mode -kuitua mahdollistavat tarkan ja häiriöttömän datansiirron, joka säilyy vahvana ja selkeänä myös pitkillä välimatkoilla.

Televes kuitukaapelin ydin on kategorian OS2 yksimuotokuituja

Televes kuitukaapeli on erinomainen valinta moniin eri käyttötarkoituksiin, jossa vaaditaan nopeaa ja luotettavaa tiedonsiirtoa. Kuitukaapelin ydin koostuu neljästä single mode- kuidusta, joiden halkaisija on 9/125 μm; kuiduissa on siis erittäin ohut 9 μm ydin, jota ympäröi paksu 125 μm suojakerros.

Tämä rakenne tekee kuitukaapelista erittäin herkän valolle, ja mahdollistaa näin korkean datanopeuden sekä pitkien välimatkojen saavuttamisen. Kuitukaapelin ytimen rakenne on tärkeä tekijä sen suorituskyvyssä ja luotettavuudessa.

"Uusin määräys 65 E/2022 kiinteistön sisäverkoista ja teleurakoinnista määrittelee, että jokaista asuinhuoneistoa kohden asennetaan vähintään neljä optista yksimuotokuitua. Televesin T231942 sisäasennuksiin tarkoitettu 4-kuituinen valokaapeli on lisätty valikoimaamme juuri tätä silmällä pitäen," myyntijohtaja Jani Paananen tietää.

Televes kuitukaapelin kuidut ovat myös G.657A2 -luokan mukaisia. Tämän ansiosta kuidut ovat erittäin taipuisia, ja soveltuvatkin tiukkoihin kaapelointeihin kestäen hyvin mekaanista rasitusta.

Kuitukaapeleita joudutaan usein taivuttamaan eri muotoihin niiden asennusvaiheessa, ja liian suuri taivutus vaikuttaa huomattavasti kuidun suorituskykyyn, käyttöikään ja ominaisuuksiin.
Televes kuitukaapelin pienin sallittu taivutussäde kiinteissä asennuksissa on jopa 15 mm, joka mahdollistaa sen asentamisen myös hankalampiin paikkoihin ilman pelkoa kaapelin hajoamisesta tai liiallisesta taivutushäviöstä.

Paloluokan Cca mukainen kaapeli

Vuodesta 2017 lähtien EU:n alueella on ollut voimassa rakennustuoteasetus CPR (Construction Products Regulation). CPR- asetus määrittelee rakennustuotteiden vaatimukset, jotka liittyvät muun muassa terveyteen, turvallisuuteen ja ympäristöön. Asetuksessa määritellään myös vaatimukset paloluokitteluille, jotka liittyvät yksinomaan rakennusten paloturvallisuuteen.

Televesin kuitukaapeli on erinomainen valinta sisätiloissa käytettäväksi, sillä se täyttää Euroopan unionin paloturvallisuusstandardit ja on luokiteltu Cca-s1a, d1, a1 -luokkaan. Lisäksi kaapelin kuorimateriaali on LSNH (Low Smoke No Halogen), mikä tarkoittaa, että se ei vapauta myrkyllisiä kaasuja altistuessaan palolle.

"Kaapelin turvallinen rakenne tekee siitä sopivan käytettäväksi paikoissa, joissa ihmisten terveys ja turvallisuus ovat erityisen tärkeitä, kuten asuinrakennuksissa, toimistoissa ja kauppakeskuksissa," Paananen vinkkaa. 

Luokan Cca-s1, d1, a1 -kaapeleita voidaan asentaa myös hätäpoistumisteille, sekä lääkintätiloihin, joissa vaaditaan potilasturvallisuuden kannalta korkealuokkaisia kaapeleita.

C-luokan kaapeleiden asennuskohteet ovat vaativia, ja siksi niiden on läpäistävä haastava testaus- ja auditointiprosessi, jossa arvioidaan niiden palon aikaista käyttäytymistä.
C- luokan kaapelin on täytettävä vaatimukset palon aikaisen savun, happojen, palokaasujen sekä partikkelien vapautumisen määrän suhteen.

Lisätietoa kaapelin ominaisuuksista tulipalon aikana löytyy CPR- luokan (kuten Cca) loppuun merkityistä lisäluokista. Muun muassa Televes kuitukaapelin lisäluokista s1 ja a1 selviää, että palon aikana kaapelista vapautuu vain erittäin rajallinen määrä savua, happoja ja syövyttäviä palokaasuja. Luokka d1 puolestaan kertoo, putoaako kaapelista palavia pisaroita tai fyysisiä partikkeleita palon aikana.

Kaiken kaikkiaan Televes kuitukaapeli on suunniteltu erityisesti paloturvallisuusvaatimukset huomioiden. Se tarjoaa nopean ja luotettavan tiedonsiirron, suojan ulkoisilta häiriöiltä, on helppo asentaa, sekä erittäin turvallinen käyttää.

Asuinkiinteistöjen erityisvaatimukset

Traficom on julkaissut alkuvuodesta 2023 uudistetun määräyksen 65 E/2022 koskien asuinkiinteistöjen yleiskaapelointijärjestelmän rakenteiden erityisvaatimuksia. Määräys edellyttää, että jokaiseen asuinhuoneistoon on asennettava neljä optista yksimuotokuitua. Vaatimukset koskevat nousukaapelointia talo- tai alijakamosta jokaiseen asuinhuoneiston kotijakamoon.

Näiden vaatimusten tavoitteena on parantaa asuinkiinteistöjen tietoliikennejärjestelmien toimivuutta ja tulevaisuuden kehityskykyä. Asuinkiinteistöjen kaapelointijärjestelmän on oltava riittävän kapasiteetin omaava, jotta se pystyy vastaamaan kasvavaan tiedonsiirtotarpeeseen ja tulevaisuuden teknologian kehittymiseen.

Lisäksi määräys sisältää muitakin vaatimuksia koskien esimerkiksi kaapelien merkintöjä, kaapelointiin käytettäviä materiaaleja ja kaapelointijärjestelmän suojauksen tasoa. Kaapeloinnin laadukas suunnittelu ja toteutus ovat tärkeitä asioita, jotka vaikuttavat suoraan tietoliikennejärjestelmän toimivuuteen ja luotettavuuteen.

Asuinkiinteistöjen erityisvaatimukset muuttuvat ajan myötä teknologian ja tarpeiden kehittyessä, joten alan toimijoiden on seurattava aktiivisesti määräysten muutoksia ja päivitettävä tarvittaessa kaapelointijärjestelmänsä vastaamaan alan uusimpia vaatimuksia.

Jani Paananen

Myyntijohtaja

Puhelin: 0207 420 136
Sähköposti: jani.paananen@finnsat.fi

Varaa tapaaminen kanssani

Lisää aiheesta

Mitä eroa on dome- ja bullet kameralla?

Dome- ja bullet- tyyppiset kamerat ovat kaksi yleisintä valvontakameratyyppiä. Dome-kamera on pyöreä tai pallomainen, ja se kiinnitetään usein kattoon. Bullet-kamera sen sijaan on ulkomuodoltaan pitkulainen, ja se voidaan kiinnittää sekä seinään että kattoon.
3.5.2023
/Kameravalvonta

Luotettavat Corning Everon™ kytkentäkotelot teollisen ethernetin sovelluksiin

Corning Everon™ datarasiat sopivat erityisesti vaativiin teollisuusympäristöihin, joissa edellytetään IP67/65-suojausta sekä alueille, joilla on erityisen korkeat turvallisuusvaatimukset kulunvalvonnan suhteen.
14.4.2023
/Tietoverkot

DR-EDID korjaa tietokoneen ja näytön väliset resoluutiovirheet

FSR:n DR-EDID-emulaattori on suunniteltu manipuloimaan HDMI EDID-tietoja ja pelastamaan AV-asentajan pulasta. Laite helpottaa vian etsimistä järjestelmissä joihin on kytketty useampia laitteita.
5.4.2023
/Esitystekniikka

Televes kuitukaapeli asuinhuoneistojen optiseen kaapelointiin

Televes T231942 on 65 E/2022 määräyksen mukainen valokaapeli asuinhuoneistojen optiseen kaapelointiin. Kaapelin jokaisella kuidulla on oma, eri värinen halogeenivapaa vaippa, mikä helpottaa kuitujen järjestämistä ja tunnistamista. Kaapeli toimitetaan 500m muovikeloilla.
27.3.2023
/Tietoverkot

Finnsat-valmiskaapeleilla asennusaika nopeutuu - N-liittimet valmiina, kaapelina laadukas Ecoflex10 Plus

Finnsat-valmiskaapelit saatavilla 10-, 20- ja 30-metrisinä N-urosliittimillä sekä 10-, 15- ja 20-metrisinä N-naarasliittimillä. Kaapelina 50 ohmin laadukas ja pienivaimennuksinen Ecoflex10 Plus. Valmiiksi tehdyillä liitännöillä asennusaika nopeutuu.
3.3.2023
/Tietoverkot

Glory Star 10" Patient Room Display -potilashuonenäytön avulla tieto kulkee sairaaloissa

Glory Starin Nebula Plus -tabletit muotoutuvat älykkäiksi näyttöratkaisuiksi potilashuoneisiin. Hoidon kannalta olennaiset potilastiedot näkyvät tableteista automaattisesti ja reaaliajassa hoitajille ja lääkäreille.
23.2.2023
/Esitystekniikka

Nerokkaan yksinkertainen tapa jakaa HDMI-signaali jopa 12 näytölle

SC&T:n HE04SEK-pakkauksen HDMI-jakovahvistin ja vastaanottimet mahdollistavat FullHD 1080p resoluution HDMI-signaalien jakamisen CAT5e-kaapelia pitkin jopa 40 metrin etäisyydelle.
16.2.2023
/Esitystekniikka

Nelonen aloittaa teräväpiirtona AntenniTV:ssä koko maassa 13.2.

Sanoma Media Finland aloittaa Nelonen-kanavan lähetykset teräväpiirtona valtakunnallisesti 99,96 prosentin peitolla Digitan antenni-tv-verkossa maanantaina 13.2.2023 kanavapaikalla 24. Antenniverkon TV-kanavat saa parhaiten näkyviin Televes Ellipse älyantennilla.
13.2.2023
/TV-verkot

Televes RJ45-urosliitin pass through -ominaisuudella on nopea ja helppo liittää CAT6-datakaapeliin

CAT-kaapelin ja RJ45-urosliittimen liittäminen käy vikkelästi pass through -ominaisuuden avulla. Johdinparit voi kohdistaa paikoilleen vetämällä ne suoraan liittimen läpi, ja liitosta paikalleen puristamalla johtimien ylimääräinen osa leikkautuu samalla automaattisesti pois. Aloittelijakin voi tehdä liitoksia helposti ja nopeasti, ilman kiinnitysvirheitä.
10.2.2023
/Tietoverkot

Otto Hartikainen mukaan Finnsatin myyntitiimiin

Kokenut tekniikan alan myyntimies Otto Hartikainen vahvistaa osaamisellaan ja verkostoillaan yhtiömme asiakaslähtöistä toimintaa.
7.2.2023
/Yritys

Corning LANscape® -sarja tarjoaa laadukkaat päätekotelot ja liitinpaneelit valokuituliitoksille ankariin olosuhteisiin

Corning LANscape® -sarjasta löydät sopivan ratkaisun pitkän elinkaaren valokuitutarpeisiisi myös ankariin ympäristöolosuhteisiin. Corning CCHE -liitinpaneeleja on sekä yksimuoto- että monimuotokuiduille. SPH-01P on kuitupäätekotelo liitinpaneeleille suoraan seinään tai DIN-kiskoon.
31.1.2023
/Tietoverkot

Ulkokäyttöön soveltuvat Wi-Tekin PoE-kytkimet WI-PS210G-O-V2 ja WI-PS310GF-O tuovat virran ja internet-yhteyden laitteille

PoE-kytkimet syöttävät verkkovirtaa ja internet-yhteyden ulos esimerkiksi valvontakameroille. Kestävän rakenteensa ansiosta PoE-kytkimet tarjoavat turvallisen ja vakaan verkkoyhteyden sekä virtalähteen, mikä takaa PoE-laitteiden toimintavarmuuden ulkonakin.
24.1.2023
/Tietoverkot

Telmor-teleasennuskaappi TESM-110 järjestää ja suojaa tietoliikenneverkkojen päätelaitteet ja kaapelit

Telmorin TESM-110 on teleasennuskaappi huoneistoon. Sen sisään saadaan tietoliikenneyhteyksien päätelaitteet ja kaapelit järjestykseen. Kaapin tuuletusaukoista Wi-Fi-signaalikin pääsee läpi. Huomaamaton ja lukittava kaappi on turvallinen ratkaisu asuinrakennuksessa.
17.1.2023
/Tietoverkot

Televesin valikoimista laadukkaat kaapelit, liittimet ja työkalut dataverkon rakentamiseen

Televesiltä nyt CAT-kaapelit, naaras- ja urospuoliset RJ45-liittimet sekä kätevät työkalut liitosten tekoon.
13.1.2023
/Tietoverkot

WOOX R4040 on älykäs PTZ-kamera, jolla tarkkailet kotiasi mistä vain – saatavilla nyt myös mustana

WOOX PTZ-valvontakamera on parhaimmillaan reaaliaikaisessa tarkkailussa. Valvo kotisi tapahtumia mistä vain ja säädä R4040-kamera seuraamaan vaikka lemmikin liikkeitä. WOOX Home -sovelluksella kameran kuva näkyy suoraan puhelimessa. Värivaihtoehtoina musta ja valkoinen.
10.1.2023
/Älykoti

Tutustu Erard EXO-näyttötelineiden valikoimaan – kallista ja käännä televisiotasi mielesi mukaan

Erard EXO-näyttötelineet kannattelevat niin LCD-, OLED-, QLED- ja MINILED-mallisia kuin myös litteitä ja kaarevia näyttöjä. Televisio asettuu aina parhaaseen katselukulmaan.
3.1.2023
/Esitystekniikka

Analoginen UNV-valvontakamera UAC-B115-F28 erinomaisella kuvanlaadulla

UNV:n analoginen valvontakamera UAC-B115-F28 on samaan aikaan sekä huippulaatuinen että helppokäyttöinen. Hybriditallennin XVR301-08G3 on sille mainio kaveri. Helppo ja edullinen tapa päivittää olemassa oleva kamerajärjestelmä ilman kallista kaapelointia.
22.12.2022
/Kameravalvonta

Rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta!

Finnsat Oy toivottaa kaikille asiakkaille ja yhteistyökumppaneille rauhallista joulunaikaa ja kaikkea hyvää vuodelle 2023. Tänä vuonna olemme muistaneet Unicefin kautta Ukrainan lapsia.
20.12.2022
/Yritys

Finnsat-asennustesteri FP-73CCTV valvontakameroiden asennukseen ja hallintaan

Finnsat-kameratesterillä asennat ja hallitset niin analogisia kuin IP-kameroitakin. Se on monipuolinen työkalu, jolla tarkistat myös verkon tilan ja teet mittaukset kaapeliliitännöistä jännitteeseen.
14.12.2022
/Mittalaitteet

Älykäs, interaktiivinen UNV-kosketusnäyttöratkaisu – esitä, tuo ja tallenna sisältöä vaivattomasti luokka- tai neuvottelutilassa

UNV C-Series Smart Interactive Display on näyttöratkaisu, jossa voi vaivattomasti esittää opetus- tai kokousmateriaalia. Näkymän voi jakaa osioihin erimuotoisille sisällöille ja kirjoittaa muistiinpanoja suoraan näytölle. Sisältöä voi tuoda näytölle langattomasti omalta laitteelta, ja kaiken saa talteen myöhempää käyttöä varten.
7.12.2022
/Esitystekniikka

Säänkestävä Glory Star Magnetar-tabletti soveltuu haastaviin ulko-olosuhteisiin

Magnetar on monipuolinen IoT-tabletti, joka soveltuu erityisesti ulkokäyttöön - se kestää vettä ja hylkii naarmuja. Se sopii aina sähköauton latauspisteestä myymälöiden itsepalvelupäätteisiin, teollisuusautomaatioihin sekä terveydenhuoltoon.
28.11.2022
/Esitystekniikka

Wi-Tekin WI-AP718M -mesh-tukiasemalla laajennat Wi-Fi-verkkoa ulkotiloihin ilman kaapelointeja

Wi-Tekin mesh-tukiasemat mahdollistavat Wi-Fi-verkon laajentamisen ilman verkkokaapelointia, signaalin vahvuudesta tinkimättä.
18.11.2022
/Tietoverkot

Televesin 19” räkkikaappi 6+2RU – laitteet samaan aikaan suojassa ja näkyvillä

T533105 6+2RU -räkkikaappi sopii valokuitu-, data- ja koaksiaalikaapeliasennuksiin. Se mahdollistaa eri tekniikoiden ryhmittelyn yhteen kaappiin.
8.11.2022
/Tietoverkot

Televesin älykkään SmartKom-mastovahvistimen ohjelmoinnissa ei tarvita tikkaita

SmartKom-mastovahvistin poimii signaalin useasta suunnasta, ja varmistaa aina vahvan vastaanoton. Laitteen ohjelmointi käy vaikka kahvipöydästä käsin ASuite-sovelluksen avulla.
1.11.2022
/TV-verkot

Paranneltu UHF23 korvasi huippusuositun UHF28 TV-antennin

Kehitimme omasta UHF-antennistamme entistäkin paremman. Finnsatin UHF28 on poistunut valikoimasta. Vaan eipä hätää, sen korvaa entistäkin parempi UHF23. Vähemmän elementtejä, suurempi vahvistus.
26.10.2022
/TV-verkot

Wi-Tek-uutuus WI-LTE113-O on 4G-reititin integroidulla suunta-antennilla

WI-LTE113-O-reititin on helppo tapa järjestää vahva 4G-yhteys kotiin tai etätoimistoon. Ulkoasennukseen soveltuvan reitittimen suunta-antenni vahvistaa LTE (4G) -yhteyttä.
19.10.2022
/Mobiilinetti

WOOX-R4967 älykytkin on syksyn hittituote - 3 varmaa käyttökohdetta

Ohjaa sähköpatterin, lämminvesivaraajan ja valaistuksen toimintaa WOOX-älykytkimen avulla sovelluksella mistä ja milloin vain.
13.10.2022
/Älykoti

UNV:n PTZ-kamera IPC6424SR-X25-VF valvoo tarkasti suurtakin aluetta

Tämä PTZ-valvontakamera on varustettu 25x optisella zoomilla, joka mahdollistaa erittäin laajan valvonta-alueen. Voit valvoa alueita tehokkaasti ja tarkasti jopa 200m asti. Heti kun kamera havaitsee liikkeen, kamera voi zoomata ja seurata automaattisesti kohdetta.
7.10.2022
/Kameravalvonta

WOOXilta älykkäitä energiansäästöratkaisuja

WOOX-älylaitteet tarjoavat monia mahdollisuuksia hallita kodin sähkönkulutusta. Lue vinkit!
30.9.2022
/Älykoti

UNV ColorHunter+Dual Lens: selkeää, värikästä kuvaa yön pimeydestäkin

Tutkimusten mukaan suurin osa ilkivallasta ja muista rikoksista tapahtuu yön pimeydessä. Tavallinen valvontakamera ei pysty havaitsemaan yksityiskohtia pimeässä, mutta UNV Prime-sarjan kamerat pystyvät.
28.9.2022
/Kameravalvonta

Selaa tuoteryhmiä

Oma tili

Ostoskori

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Toimitusmaksut 20.4.2016 alkaen:
 • Yli 1,00€ verkkokauppa tilaukset toimitamme ilman toimitusmaksua
 • Kaikki summat alv 0%.
  Maksuehto: Tiliasiakkaille 14 pv netto.
  Viivästyskorko: korkolain mukainen.
  Vakuutukset: Vahinkotapauksissa ota yhteys 0207 420 100.
  Muistutukset: Toimitusta tai laskua koskevat kahdeksan (8) päivää niiden saapumisesta.
  Palautukset: Huomautusaika on kahdeksan (8) päivää. Palautusta (virheetön tavara) ei voi tehdä ilman tavarantoimittajan lupaa. Hyvitys on -20% laskutetusta hinnasta. Mikäli tuote ei ole ehjässä alkuperäispakkauksessa, ei palautusta hyväksytä. Erikoistilauksia ei voida palauttaa, mikäli toimitus on ollut asiakkaan tilauksen mukainen. Palautusrahdin maksaa asiakas. Lainaksi lähetetyt tuotteet veloitetaan normaalisti, ellei niitä palauteta virheettöminä ilman asiakkaan tuotteeseen tekemiä merkintöjä. Palautusluettelo sisältää palautuksen hyväksyjän nimen, palautuksen syyn, palautuksen määrän ja toimituspäivän.
  Muutokset: Pidätämme oikeuden hintoja ja laitteita koskeviin muutoksiin. Kaikki tiedot perustuvat hinnaston tekohetkellä käytössä oleviin tietoihin.
  Takuu: 12-36kk. Takuu korvaa ainoastaan laitteen korjauksen, ei välillisiä kustannuksia. Laitteen vaihtamiseen liittyvät kustannukset eivät kuulu takuun piiriin.
Sivutolla käytetään evästeitä asiakaskokemuksen parantamiseksi ja toiminnallisuuksien varmistamiseen. Lue lisää yksityisyydensuojasta
Asia selvä