Yhden sisältölähteen kuvan jakaminen kaikille näyttöille on usein kustannustehokkain ratkaisu, kun käytössä on useita näyttöjä ja niissä halutaan näyttää samaa sisältöä. Esittelemme nyt neljä tavallisinta tapaa kuvan jakamiseen.
InfoTV-palvelut ovat useimmiten kuukausimaksullisia palveluita, ja niiden palvelumaksut määräytyvät päätelaitteiden määrän mukaan. Yksi päätelaite kytketään useimmiten yhteen näyttöön. Tällöin tähän kyseiseen näyttöön voidaan kohdistaa juuri siihen sopivaa sisältöä.
Koulun käytävillä näyttöjä voi olla kuitenkin useita, ja niissä kaikissa näkyy sama sisältö. Kun yhden päätelaitteen kuva jaetaan useammalle näytölle, selviää kyseinen oppilaitos vain yhdellä kuukausimaksulla ja sisällöt näkyvät kuitenkin jokaisessa näytössä.
Tekniikka, jossa kuva jaetaan ethernet-verkon kautta. Päätelaite kytketään HDMI-johdolla lähettimeen, joka puolestaan kytketään verkkokytkimeen. Näin voidaan välittää kuvaa jokaiselle verkosta löytyvälle ethernet-rasialle. Jokaisen näytön lähellä olevaan rasiaan kytketään CAT-kaapelilla vastaanotin, josta lähtee HDMI-kaapeli näytölle. Tämä lienee ehdottomasti suosituin tapa.
Sen etuja ovat mm. lähettimien ja vastaanottimien lukumäärä (niitä voi olla useita), olemassa olevan kaapeloinnin hyödyntäminen sekä signaalin vieminen useiden kytkimien läpi, jolloin kuvaa voidaan jakaa saman verkon alueella mihin tahansa.
Tekniikka hyödyntää olemassa olevaa CAT-kaapelointia, mutta ei kulje kytkimien läpi. Verkkomäärityksiä ei tarvita. Tätä ratkaisua käytetään kun/jos kaikki rasiat on päätetty samaan jakamoon, ja järjestelmä halutaan ottaa käyttöön ilman IT-verkon määrityksiä.
Kuvaa voidaan jakaa yhdestä -> yhteen tai yhdestä -> useampaan näyttöön. Esim. KanexPro SP-HDCAT1X4 jakaa suoraan yhden kuvan neljään lähtöön. Paketti sisältää vastaanottimet.
Erardin optiset kaapelit ovat HDMI-kaapelointiin loistava ratkaisu. HDMI-jakajista löytyy useita vaihtoehtoja: esim. 1x2, 1x4 ja 1x8. Yhden kuvan jakaminen onnistuu jopa 16 eri näyttöön.
InfoTV-päätelaitteen kuva voidaan myös moduloida/muuntaa televisiokanavaksi. Näin jokaisella antenniverkon sisällä olevalla teräväpiirtovirittimellä varustetulla televisiolla näkee infoTV:n sisällön - aivan kuten minkä tahansa muunkin kanavan (esim. koulut ja taloyhtiöt).
Thomas SalmenojaTuotepäällikkö, AV-ratkaisut Thomas Salmenojalla on vuosien kokemus HDMI-signaalin |
Finnsat Oy sähköteknisten tuotteiden maahantuonti ja markkinointiyhtiö. Toimintamme perusperiaate on aina ollut hyvä tekninen osaaminen sekä nopeat ja varmat toimitukset. Tuoteperheemme on rakennettu vahvoista kansainvälisesti tunnetuista tuotemerkeistä. Edustamme Suomessa yli 50 päämiestä.
Kerromme lisää HDMI-signaalin siirrosta ja eri tekniikoilla tehdyistä toteutuksista numerossa 0207 420 111 tai sähköpostitse.