finnsat

Ympärisäteilevästä 5G/4G-antennista on paljon hyötyä kaupungeissa kun tukiasemia on paljon ja signaali voi tulla monestakin eri suunnasta. Ympärisäteilevä antenni on myös asentajaystävällinen, sillä sille ei tarvitse tehdä suuntausta lainkaan.

Ulos asennettu 5G- tai 4G-lisäantenni parantaa mobiilinetin toimivuutta. Syynä huonoon toimivuuteen voivat olla esimerkiksi mobiilitukiaseman sijainti, ympäröivät rakennukset ja sisätiloissa asunnon rakennusmateriaalit, kuten selektiiviset ikkunat. Lisäantenni korjaa nämä ongelmat.

Ympärisäteilevän ja suuntaavan antennin suuntakuvio

Ympärisäteilevän antennin suuntakuvio ulottuu tasaisesti jokaiseen ilmansuuntaan ympyrän muotoisesti. Suunta-antennin suuntakuvio on huomattavasti pienempi, antennin suuntaavuudesta riippuen se voi olla todella kapea.

Ympärisäteilevä antenni sopii erityisesti taajamiin

Taajamassa signaali voi tulla monesta suunnasta

Taajamissa ympärisäteilevä antenni toimii erityisen hyvin, koska tukiasemia voi pienelläkin alueella olla useita. Ympärisäteilevä antenni ei ole niin herkkä maastoesteistä tai rakennuksista aiheutuville häiriöille. Ympärisäteilevä antenni on  myös hyvä vastaanotettaessa monesta suunnasta tulevia lähetyksiä.

Näin suuntaat ympärisäteilevän 4G-antennin

Asennus on helppoa. Ympärisäteilevää antennia ei tarvitse suunnata, vaan se poimii näppärästi tulevat signaalit monesta eri suunnasta ja useammalta operaattorilta. Tämän ominaisuuden vuoksi ne ovat suosittuja myös väestönsuojissa käytettävissä passiivitoistinratkaisuissa.

Nosta 4G-antenni katolle

Paras paikka ympärisäteilevälle antennille on katolla

Ympärisäteilevä antenni kannattaa asentaa mahdollisimman korkealle. Antennin koko kapasiteetti saadaan käyttöön, kun se asennetaan esteettömään paikkaan katon harjan yläpuolelle. Näin tukiaseman ja antennin väliin jää mahdollisimman vähän signaalia vaimentavia esteitä.

Suuntakuvio pienenee ja antennin tarjoama hyöty vähenee, jos ympärisäteilevä antenni asennetaan parvekkeen kaiteeseen tai seinälle kuten kuvan vasemmanpuoleisessa talossa. Antenni täytyy tällöin saada 20-30 cm etäisyydelle rakenteista, jotta ne eivät häiritsisi antennin toimintaa. Tarkoitukseen sopivia kiinnikkeitä löytyy niin seinäasennukseen T7393 kuin parvekkeelle MAL30A.

Finnsat ympärisäteilevät antennit 4G- ja 5G-signaaleille

Finnsat valmistaa 5G- ja 4G-antenneja Suomen olosuhteisiin lähes 50 vuoden kokemuksella. Finnsat FS3000 on ympärisäteilevä 4G LTE ulkoantenni. Finnsat FS1500 ja FS3500 antennit toimivat sekä 4G että 5G taajuuksilla.

Lisätietoja antenneista

Mikäli haluat tietää lisää LTE-yhteyden parantamisesta ja nettiyhteyden jakamisesta kotiin, mökille tai terassille, niin asiantuntijamme auttavat tutussa numerossa 0207 420 111.

Ilpo Lyra

Puhelin: 0207 420 115
ilpo.lyra@finnsat.fi

Jarmo Tulimäki

Puhelin: 0207 420 128
jarmo.tulimaki@finnsat.fi

Jani Paananen

Puhelin: 0207 420 136
jani.paananen@finnsat.fi

Ostoskorisi on tyhjä