finnsat

Voititko WiFi4EU-projektin ja nyt on haussa ratkaisu? Sellainen, joka sopii budjettiin ja johon voi samanaikaisesti luottaa? Meiltä löytyy sellainen ja olemme rakentaneet Seinäjoelle demoympäristön, jossa pääset näkemään WiFi4EU-verkon toiminnan käytännössä.

Mikä on WiFI4EU-hanke?

WiFi4EU on EU:n aloite, jolla halutaan tarjota kansalaisille ilmainen WiFi-yhteys julkisilla paikoilla, kuten puistoissa, aukioilla, julkisissa rakennuksissa, kirjastoissa, terveyskeskuksissa ja museoissa kaikkialla Euroopassa.

Järjestelmän periaate on, että kunnat hakevat EU:lta 15 000 euron arvoista WiFi4EU-rahoitusta. Niiden on käytettävä rahoitus WiFi-laitteiden asentamiseen sellaisille julkisille paikoille, joissa ei vielä ole tarjolla maksutonta WiFi-yhteyttä.

”Sopivien laitteiden on täytettävä WiFi4EU-projektin mukaiset korkeat vaatimukset. Huomasimme jo ensimmäisessä vaiheessa, että tämä hengästyttävän pitkä vaatimuslista lamaannuttaa helposti projektin vetäjät”, toimitusjohtaja Jarkko Kankaanpää Finnsatista tietää.
”Tämän vuoksi rakensimme demoympäristön, jossa on vaatimukset täyttävät laitteet sisä- ja ulkokäyttöön. Kuntien projektivastaavien täytyy vaan miettiä halutaanko WiFi-verkko rakentaa esimerkiksi torille, koululle vai molempiin”, Kankaanpää jatkaa.

WiFi4EU testiympäristö

Haluaisitko nähdä miten homma toimii käytännössä? Meille voi tulla tutustumaan WiFi4EU demoverkkoon, jossa käytössä on sekä sisä- että ulkotukiasema, hallintajärjestelmä ja vaadittava kirjautuminen . Soita 0207 420 100 tai laita sähköpostia niin neuvomme miten saat projektin alkuun.

”Meiltä on kysytty paljon, että täyttääkö EnGenius AP tukiasema todella kaikki WIFI4EU-hankkeiden kriteerit? Minun on helppo vastata KYLLÄ. EnGenius -tekniikalla on toteutettu yli 150 hanketta ympäri EU:ta. Kaikki ilman ongelmia – tukiasemista löytyy jopa vaadittu HotSpot2.0-sertifikaatti,” tekninen johtaja Vesa Mikkilä iloitsee.

EnGeniukselta löytyy toteutusta varten ECW357AP sisätukiasema ja ENH1350EXT ulkotukiasema sekä näiden keskitettyä hallintaa varten tarvittava SKYKEY I ohjain. Vaihtoehto on myös ostaa yksi EnGenius-kytkimistä, joissa tämä ohjain keskitettyä hallintaa varten on jo sisäänrakennettuna.

”Järjestämme mielellämme WiFi4EU toteutusta miettivälle kunnalle tutustumisen testiverkkoomme. Samalle voimme käydä miettimänne kohteet ja saatte samantien ratkaisuehdotuksen omaa verkkoanne varten. Helppoa teille ja helppoa meille,”  Mikkilä lupaa.

Ilmainen WiFi eurooppalaisille

Euroopan komission tavoitteena on, että kaikilla EU:n asukkailla ja vierailijoilla on käytössään ilmainen langaton verkkoyhteys julkisilla paikoilla, kuten puistoissa, aukioilla, julkisissa rakennuksissa, terveyskeskuksissa ja museoissa. Tätä varten on perustettu WiFi4EU-rahoitusjärjestelmä.

WiFi4EU-rahoituksella tuetaan laadukkaiden WiFi-yhteyksien asentamista julkisille paikoille. Järjestelmän alkuvaiheen budjetti vuosille 2018–2020 on 120 miljoonaa euroa.

”Tavoitteemme on, että kaikilla olisi toimiva verkkoyhteys asuinpaikasta ja ansiotasosta riippumatta. Komissio ehdottaa, että jokaisen Euroopan kylän ja kaupungin keskeisillä julkisilla paikoilla tarjotaan ilmainen langaton internetyhteys vuoteen 2020 mennessä.” Jean-Claude Juncker, Euroopan komission puheenjohtaja.

Lisätietoja

Finnsat on EnGenius -tuotteiden maahantuoja. Koulutetut jälleenmyyjämme hoitavat WiFI4EU projektit niin helposti, että enää projektin toteuttamista ei tarvitse pelästyä. Soita 0207 420 100 tai laita sähköpostia niin neuvomme miten saat projektin alkuun.

Ostoskorisi on tyhjä