finnsat

Neuvotteluhuoneiden päivitystä tehtäessä törmätään ongelmiin pitkissä USB- ja HDMI-signaalinsiirroissa. Ratkaisun tarjoaa KanexPro EXT-HDBTKVM100 laajenninpari, jolla viet USB 2.0:n lisäksi 4K-kuvaa jopa 100 metriä ja Full HD-laatuista jopa 150 metriä CAT-kaapelointia pitkin.

Neuvotteluhuoneenne laitteiston päivitys edessä?

Etätyöt ovat tulleet jäädäkseen. Samalla monessa yrityksessä ovat myös etäneuvottelut yleistyneet ja neuvotteluhuoneiden päivitys tullut ajankohtaiseksi. Lähes jokaisessa muutoksessa vanha projektori päivitetään isokokoiseen näyttöön. Katossa ei enää hurise vanha tykki ja Excel-taulukoiden pienemmistäkin teksteistä saa taas selvää. Paikallaolijat viihtyvät! Mutta entäpä etänä kokoukseen osallistuvat?

Usein neuvotteluhuoneen pöydältä löytyy vielä vanha kokouskamera, joka kuvaa vuorotellen jokaista puhujaa tai pienintäkin tilassa kuuluvaa äännähdystä tai yskäisyä. Välillä kuva kiertää jokaisen läpi, vaikka vain yksi paikalla olevista puhuisi. 

Neuvotteluhuoneiden kamerat ovat kehittyneet

Tilanne on kuitenkin muuttumassa ja nykyään kamerat ovat siirtyneet näyttöjen luo – joko alle tai päälle. Tällöin paikalla olevat näkevät näyttöä katsoessaan etäkonttoreilla osallistuvien kasvot. 

Parasta tässä on se, että kaikki osallistujat näkyvät samalla kertaa. Esim. Huddly room IQ kamera rajaa automaattisesti paikalla olevat kuvaan.

Kun kamera siirretäänkin kauemmaksi, törmätään pieneen ongelmaan. Millä saadaan kytkettyä tietokoneesta USB-johto kameraan? Jos käytössä on aiemmin ollut videotykki, myös HDMI-johdon pitää yltää näytölle, että tietokoneen kuva saadaan näkyville.

Vaihtoehtoja USB-kameran ja HDMI-signaalin viemiseksi näytölle löytyy

Molemmat kaapelit voidaan viedä näytöille erikseen, ja myös niiden kotelointi on mahdollista. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että joissain USB-jatkojohdoissa on erillinen vahvistin keskellä johtoa. Tällöin kourun tulee olla jo todella paksu, ja silloin asennukset ovat harvoin enää siistin näköisiä. 

Neuvotteluhuoneen pöydän alla saattaa olla myös kaivo, mutta monestakaan ei löydy välttämättä kaapelointia näytölle. Jos semmoinen kuitenkin löytyy, ovat kaapelikanavat usein jo niin tukossa, että uusien kaapeleiden lisääminen on käytännössä mahdotonta. Tässä kohtaa vanhoja voi toki poistaa, mutta se vaatii jo hurjasti työtä, mitä voidaan ja kannattaakin välttää.

Paras ratkaisu löytyy KanexPro:lta

Meidän ratkaisumme tähän ongelmaan on EXT-HDBTKVM100. Laajenninpari vie USB 2.0:n lisäksi 4K-kuvaa jopa 100 metriä ja Full HD-laatuista jopa 150 metriä CAT-kaapelointia pitkin. 

Parin lähetinosan voi kiinnittää pöydän alle piiloon, ja kytkeä sen johdot mahdollisen pöytäkaivon liittimiin ja tuoda sitä kautta USB- ja HDMI-johtojen ulottuville. 

Parin vastaanotinosa kiinnitetään television taakse ja vedetään siitä HDMI-johto näyttöön ja USB-johto kameraan. Parin voi kytkeä yhteen vetämällä suojattu CAT6-kaapeli pöydän ja näytön väliin.

Parhaimman hyödyn saamiseksi kytketään lähetinosa lattiakaivon ethernet-liittimeen ja näytön luona oleva vastaanotin lähimpään ethernet-rasiaan. Tämä löytyy usein näytön takaa. 

Lopuksi tehdään jakamosta ristikytkentä kahden rasian välille. Lopputuloksena saadaan kaikki ylimääräiset laitteet pöydältä pois lisäämättä uusia kaapelikouruja neuvotteluhuoneeseen. Ja mikä parasta, asennus on todella nopea!

Lisätietoja KanexPro ja Huddly -tuotteista

Finnsat on apunasi, kun haluat löytää sopivat tuotteet AV-projektisi suunnitteluun tai toteutukseen. Meillä on kymmenien vuosien kokemus kuvan ja äänen siirrosta erilaisissa verkoissa.

Thomas Salmenoja
AV-ratkaisut, tuotepäällikkö
0207 420 121
thomas.salmenoja@finnsat.fi

Ostoskorisi on tyhjä