finnsat

Sisäilman laatu on aihe joka puhuttaa, huolestuttaa ja myöskin suututtaa. Airgloss ja Finnsat aloittavat yhteistyön tehdäkseen suomalaisista sisäympäristöistä terveellisempiä. Airgloss tarjoaa innovatiivisia ja reaaliaikaisia ratkaisuja ilmanlaadun mittaamiseen ja mukavuuslämpötilan hallintaan sisätiloissa.

Vuonna 2014 perustettu italialainen Airgloss tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja reaaliaikaiseen ilmanlaadun seurantaan ja mukavuuslämpötilan hallintaan sisätiloissa (mm. kodit, koulut, toimistot, hotellit, terveysasemat). Tämä avaruusteknologiastakin tuttu yritys on nyt meidän yhteistyökumppanimme Suomessa. 

"Parempi sisäilma ei johda vain onnellisempiin ja terveempiin työntekijöihin, asiakkaisiin tai vuokralaisiin, mutta se voi myös lisätä säästöjä ja energiatehokkuutta sekä auttaa vähentämään hiilijalanjälkeä toteuttamalla toimia rakennusten kestävyyden kannalta”, Airglossin toimitusjohtaja Ciro Formisano sanoo.
”Lippulaivatuote Airgloss ProSense on suunniteltu yritysten ja koulujen sisätiloihin, joissa ilmanlaatu vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin ja terveyteen, ja samalla tietysti suoraan myös henkilöiden suorituskykyyn ja tuottavuuteen. Pian markkinoille tuleva Airgloss ComfortKit sopii koteihin. Siinä on ilmanlaadun seurannan lisäksi kaikki älykkään termostaatin toiminnot lämmityksen, ilmanvaihdon ja ilmastoinnin ohjaukseen”, Finnsatin toimitusjohtaja Jarkko Kankaanpää kertoo.

Haluamme tehdä yhdessä Suomen sisäilmanlaadun mittauksesta helppoa ja kustannustehokasta ja sen myötä parantaa toivottavasti myös tulevaisuudessa tilojen ilmanlaatua ja ihmisten hyvinvointia.

Mittaa, tutki ja reagoi!

Airglossin ProSense on ensimmäinen ympäristön ilmanlaatumittari, joka kykenee havaitsemaan ja tunnistamaan laajan valikoiman sisäilmassa olevia epäpuhtauksia luotettavasti, tarkasti ja erittäin älykkäästi. Huonetilaan sijoitettavan mittausyksikön avulla mittaat sisäilman laadun sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Laite ilmoittaa nopeasti mm. huoneen hiilidioksiditason, lämpötilan ja ilmankosteuden. 

ProSensen tekniikka analysoi myös kaikki sisäilmassa leijuvat epäpuhtaat partikkelit. Mittaustulosten perusteella varmistuu, onko epäilyt olleet perusteltuja. Jos lopputulos näyttää miltään osin huonolta, on selkeiden mittaustulosten avulla myös helpompi miettiä mahdollisia korjaustoimenpiteitä. Arvailulla ei tässäkään asiassa ole sijaa. Analysoinnissa hyödynnetään tekoälyä ja koneoppimisesta tuttua hahmon tunnistusta.

Sisäilman laatu on aihe joka puhuttaa, huolestuttaa ja myöskin suututtaa.

Työpaikan kahvihuoneessa saatetaan keskustella ahkerasti siitä, miten happi vaan yksinkertaisesti loppuu neukkaritilassa kesken lyhyimmänkin kokouksen. Mistä tiedät, minkälaista ilmaa lapsesi hengittää päiväkodissa tai koulussa? Nukutko huonosti, voisiko makuuhuoneen huoneilmassa olla jotain vikaa? Tuoksuuko nuorsion harrastustiloissa ummehtuneelle? Miksi taloyhtiön saunatiloissa ei ole hyvä hengittää? Ylittääkö odotustilan melutaso sallitut rajat?

Sisäilmalla on merkitystä.

Kun mietimme ilmanlaatua, ajattelemme usein ilmansaasteita ja ulkotiloja. Tutkimukset osoittavat kuitenkin, että sisätilojen ilmanlaatu voi olla jopa 2-5 kertaa huonompaa kuin ulkotiloissa. Jokaisen työntekijän, koululaisen tai asukkaan hyvinvointi on tärkeää. Vietämme jopa 90% ajastamme sisätiloissa. Huonosta sisäilmasta voi seurata mitä erilaisimpia haittavaikutuksia, kuten esim. iho-oireita, silmävaivoja, väsymystä, päänsärkyä, allergiaa tai astmaa. Aina kun rakennuksen huono sisäilma aiheuttaa jo selkeitä terveyshaittoja, on tilanne kehittynyt valitettavasti jo liiankin pitkälle.

Kaikki terveydelliset haitat eivät tokikaan aina johdu tilan huonosta sisäilmasta. Rakennuksen omistajan ja sen kunnosta vastaavan huoltohenkilökunnan on kuitenkin hyvä pystyä varmistamaan, että tilat pysyvät asianmukaisina ja tekniikka - kuten ilmanvaihto - on ajan tasalla.

Tavoitteena puhtaampi ja terveellisempi sisäilma.

Lapsesi, hänen luokkatoverinsa ja opettajansa ansaitsevat luokkatilat, missä on hyvä hengittää ja oppia. Samalla tavalla myös meistä jokainen ansaitsee työ- ja kotitiloihinsa terveellisen ja raikkaan sisäilman. Jos sisäilma-asiat mietityttävät tai epäilet, että ilmanlaatu kotonasi, koulussasi tai yrityksessäsi on riittämätön, suosittelemme tekemään asian eteen muutakin kuin ihmettelemään.

Lisätietoja

Jarkko Kankaanpää, 0207 420 148, jarkko.kankaanpaa(a)finnsat.fi

Finnsat Oy sähköteknisten tuotteiden maahantuonti ja markkinointiyhtiö. Toimintamme perusperiaate on aina ollut hyvä tekninen osaaminen sekä nopeat ja varmat toimitukset. Tuoteperheemme on rakennettu vahvoista kansainvälisesti tunnetuista tuotemerkeistä. Edustamme Suomessa yli 50 päämiestä Euroopasta ja sen ulkopuolelta. 

Airgloss avaruudesta kuluttajamarkkinoille. Vuonna 2014 perustettu italialainen Airgloss tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja reaaliaikaiseen ilmanlaadun seurantaan ja mukavuuslämpötilan hallintaan sisätiloissa (mm. kodit, koulut, toimistot, hotellit, terveysasemat). Tämä avaruusteknologiastakin tuttu yritys on nyt meidän yhteistyökumppanimme Suomessa.

www.airgloss.com

Ostoskorisi on tyhjä