finnsat

Yle ja Digita ovat sopineet televisio-ja radiokanavien jakelusta vuosille 2020 - 2029. Ylen HD-muotoiset kanavat Yle TV1 HD, Yle TV2 HD, Yle Fem HD ja Yle Teema HD käynnistyvät Digitan maanlaajuisessa antenni-tv-verkossa keväällä 2020. Uudet HD-kanavat näet UHF-antennilla.

"Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että hyvä yhteistyömme Ylen kanssa jatkuu ja voimme jatkossa tarjota Ylen laadukkaiden radio-ja tv-sisältöjen lisäksi Ylen HD-muotoiset kanavat valtakunnallisessa antenni-tv-verkossamme kaikille suomalaisille”, iloitsee Digitan toimitusjohtaja Vesa Tykkyläinen.

”Rakennamme verkon nopeassa aikataulussa kattamaan koko maan. Teräväpiirtolähetysten käynnistyessä keväällä 2020 verkko kattaa 85 prosenttia väestöstä, ja jo alkukesästä verkkomme on valtakunnallinen”, kertoo Tykkyläinen verkon rakennusaikatauluista. ”Uskomme, että suomalaisia kiinnostavat vuoden 2020 urheilutapahtumat teräväpiirtotasoisina ja näin antenni-tv-verkon HD-siirtymä vauhdittuu. Viemme antennitelevision tulevaisuuteen ja mahdollistamme jatkossa myös entistä yhteisöllisemmän ja vuorovaikutteisemman tv-katselukokemuksen hybridipalveluiden avulla”, kertoo Tykkyläinen.

Televes älyantenni on varmin valinta UHF TV-vastaanottoon

Televes Ellipse vie UHF-antennin älykkyyden äärimmilleen ja television näkymään paikoissa, jotka aiemmin tuntuivat mahdottomilta.

Televesin älykäs DAT HD Boss antenni osaa korjata virheet vastaanotetussa signaalissa, säätää vahvistuksen juuri sopivaksi ja suodattaa pois häiritsevät LTE-taajuudet.

“Teräväpiirtolähetyksiin siirtymistä on odoteltu Suomen antennikotitalouksissa jo pitkään, kaapeli-ja satelliittitalouksissa HD:tä on katseltu vuosia. Tämä on luonnollinen osa jatkuvaa sisällöntuotannon, teknologian ja palveluiden kehitystä. Kaikki Ylen tuotanto on jo HD:tä ja nyt voimme tarjota sisältömme parhaalla laadulla kaikille Suomessa. Nyt solmittu sopimus on tärkeä myös koko Suomen tv-toimialalle, koska se luo mahdollisuuden teräväpiirtojakeluun myös muille Suomen tv-yhtiöille”, sanoo Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.

Digitan radio-ja tv-verkot ovat toimintavarmoja, luotettavia ja laadukkaita jakeluteitä, jotka mahdollistavat kaikille yhtäläiset mahdollisuudet asuinpaikasta riippumatta vastaanottaa sisältöä. Tällä hetkellä Digitan antenni-tv-ja radiolähetykset tavoittavat 99,96 prosenttia Manner-Suomen väestöstä. Antenni-tv:tä ohjelmien vastaanottoon käyttää noin 50 prosenttia suomalaisista. Lisäksi se kattaa suurimman osan suomalaisten kesäasunnoista. Digitan antenni-tv-verkko tarjoaa parhaat sisällöt, vuorovaikutteisen television sekä laadukkaat maksu-tv-palvelut.

Lähetykset käynnistyvät huhtikuun alussa

Teräväpiirtolähetysten käynnistyessä 1.4.2020 verkko kattaa 85 prosenttia väestöstä ja 1.6.2020 verkko on valtakunnallinen. Teräväpiirtolähetysten katsominen edellyttää AntennaReadyHD -vastaanotinta. Uuden vastaanottimen hankkimalla tv-katsoja saa käyttöönsä HD-palveluiden lisäksi myös kaikki tv-kanavilla olevat hybridi-tv-palvelut. Antenni-tv:tä ainoana television vastaanottotapanaan käyttävistä kotitalouksista noin 63 prosentilla on tällä hetkellä valmius seurata HD-lähetyksiä. Digitan antenni-tv-verkossa olevien kanavien vastaanotto tapahtuu edelleen nykyisillä toimivilla UHF-vastaanottoantenneilla ja -järjestelmillä. Lisätietoa verkon laajentamisen etenemisestä osoitteesta www.digita.fi/tv.

Finnsat osaa antennit

On ihanaa päästä puhumaan antenneista, soita ihmessä numeroon 0207 420 111 tai laita sähköpostia.

» Katso kaikki UHF-antennit

Lisätietoja Digitasta

Digita omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa ja on maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Yhtiö on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja. Digitan palveluihin kuuluvat tietoliikennemastot, konesali- ja esineiden internet (IoT) -palvelut ja tulevaisuuden broadcasting-palvelut. Palveluita tarjotaan maan suurimmille matkapuhelinoperaattoreille, internet- ja mediayhtiöille, infrastruktuuriyhtiöille ja kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti 180 alan osaajaa.

Lähde: STT Info

Ostoskorisi on tyhjä