finnsat

Finnsat ja maailman johtava koaksiaaliverkkojen innovaatioiden kehittäjä GiaX™ ovat sopineet yhteistyöstä Suomessa. GiaXin kehittämän Iris™ teknologian avulla laajakaistaoperaattorit voivat ottaa nopeasti ja kustannustehokkaasti käyttöön uusia palveluita olemassa olevaa koaksiaaliverkkoa hyödyntäen.

Finnsat ja GiaX yhteistyöhön: Operaattoreille ratkaisu nopeiden kuituyhteyksien toimittamiseen taloyhtiöille murto-osalla nykyisistä kustannuksista

Finnsat ja maailman johtava koaksiaaliverkkojen innovaatioiden kehittäjä GiaX™ ovat sopineet yhteistyöstä Suomessa. GiaXin kehittämän Iris™ teknologian avulla laajakaistaoperaattorit voivat ottaa nopeasti ja kustannustehokkaasti käyttöön uusia palveluita olemassa olevaa koaksiaaliverkkoa hyödyntäen.

GiaX Iris™ tuoteperheen avulla laajakaistapalveluiden tarjoajat, kuten operaattorit ja seutuverkot, voivat tarjota kustannustehokkaasti - olemassa olevaa koaksiaaliverkkoa hyödyntäen -  yli gigabitin symmetrisiä tiedonsiirtonopeuksia kerros- ja rivitaloihin sekä korttelikuituyhteyksiin.

Valokuitu on vallannut kiinteät laajakaistaverkot. Valokuitu rakennetaan yleensä korttelijakamoon tai jopa talojakamoon saakka, mutta viimeinen osuus asuinhuoneistoon asti on kallista. GiaX Iris™ ratkaisulla saadaan toteutettua yli gigabitin symmetrinen tiedonsiirtonopeus taloyhtiön jokaiseen huoneistoon murto-osalla laajennetun kuituverkon kustannuksista.

– GiaX:in Iris™ täydentää mainiosti tarjoamaamme operaattoriratkaisujen alueella. Yhdessä GiaX:in kanssa pystymme nyt tarjoamaan seutuverkko- ja operaattoriasiakkaillemme entistä laajemman palveluvalikoiman, toteaa Finnsatin tekninen johtaja Vesa Mikkilä.

– Kaikki operaattorit pilotoivat tällä hetkellä 5G:n mahdollistamia nopeita kiinteitä langattomia yhteyksiä (FWA, Fixed Wireless Access). GiaX:in Iris™ ratkaisua voidaan hyödyntää myös FWA-yhteyden jakamisessa kiinteistön olemassa olevaa kaapelointia hyödyntäen, Mikkilä jatkaa.


Jopa 2,5 Gbps jokaiseen huoneistoon

GiaX Iris™ perustuu MoCA AccessTM -standardiin ja mahdollistaa jopa 2,5 Gbps downstream ja 2 Gbps upstream nopeudet.

Iris™ toimii koaksiaaliverkon 400–900 MHz: n ja 1175–1675 MHz:n taajuusalueilla, joten se ei häiritse olemassa olevia DOCSIS ja TV (satelliitti, digitaali tai analogisia) -palveluita. Sen OFDM-modulaatio käyttää tiedonsiirtoon lukuisia toisiaan häiritsemättömiä taajuuskanavia yhtä aikaa ja 1024QAM -modulointitekniikka parantaa datankäsittelyn tehokkuutta.

Iris™ -tuoteperhe sisältää 1-24 RF-portin network controllerit ja modeemit. Controllerit voivat olla operaattorin verkon reunoilla, jonka vuoksi niissä on täydet L3 ominaisuudet (MEF OAM, laajennettu VPN, QoS ja QoE). Controllereiden jokainen RF-portti voi hallita 31 modeemia. Käyttäjien hallintaa varten käytössä on tuttu DOCSIS tai TR.69 provisiointi.

Finnsat ja GiaX esittelevät Iris™ -ratkaisua ensimmäisen kerran yhdessä Kuidun kiitotie 2019 - valokuitutapahtumassa 30.-31.10.2019.

Lisätietoja

Vesa Mikkilä, tekninen johtaja, puhelin 0207420121, vesa.mikkila@finnsat.fi

Finnsat lyhyesti

Finnsat on kuvan ja äänensiirron sekä tietoverkkotuotteiden maahantuonti- ja markkinointiyhtiö. Toimintamme perusperiaate on aina ollut hyvä tekninen osaaminen, sekä nopeat ja varmat toimitukset. Tuoteperheemme on rakennettu vahvoista, kansainvälisesti tunnetuista tuotemerkeistä. Edustamme Suomessa yli 50 päämiestä Euroopasta ja sen ulkopuolelta.

Finnsatilla on 47 vuoden kokemus antenni- ja tietoverkoista. Tuorein osaaminen ja tekninen tietämys ovat yhtiön tavaramerkkejä. Finnsatin erikoisalaa ovat radio- ja televisiosignaalien lähetykseen, siirtoon ja vastaanottoon liittyvät palvelut ja laitteet.

Tuotevalikoimastamme löytyy ratkaisut koaksiaali-, kuitu-, 4G- ja dataverkkoihin, mittalaitteita sekä monipuolisia AV-toteutuksia.

GiaX lyhyesti

GiaX kehittää ja markkinoi erilaisia tehokkaita ja erittäin luotettavia tuotteita palveluntarjoajille, MDU:ille, vieraanvaraisuudelle ja kaikille rakennuksille, joissa on olemassa oleva koaksiaalikaapelointi. Yrityksen äskettäin esittelemä Iris ™ -tuotelinja koostuu verkon ohjaimista ja modeemeista, jotka mahdollistavat 2,5 todellisen tiedonsiirtonopeuden perustuen MoCA Access ™ 2.5 -standardiin.

Joerg Hellwigin maaliskuussa 2015 perustamassa tiimissä on motivoituneita tutkijoita ja insinöörejä, jotka toimittavat ratkaisuja asiakkaidemme ongelmiin.

Ostoskorisi on tyhjä