finnsat

Digitasta tulee Suomen suurin maksu-tv-palveluja jakeleva operaattori vuoden 2020 alussa. DNA:n antennitelevisioverkon maksu-tv-liiketoiminta ja maksu-tv-asiakkaat siirtyvät Digitalle 1.1.2020. Digita jakaa maksu-tv-kanavat UHF-verkossaan.

Digitasta tulee Suomen suurin maksu-tv-palveluja jakeleva operaattori vuoden 2020 alussa. Yhtiö aikoo uudistaa antenni-tv-verkon maksullisten televisiopalveluiden liiketoimintamalleja ja laajentaa palveluiden tarjontaa nykyisestä.

Kilpailuviranomaiset ovat hyväksyneet 12.9.2019 Digitan ja DNA:n kesällä julkistaman kaupan, jolla DNA:n antennitelevisioverkon maksu-tv-liiketoiminta ja maksu-tv-asiakkaat siirtyvät Digitalle 1.1.2020.


Digita tulee kasvattamaan maksukanavien väestöpeittoa 

Digita jakaa maksu-tv-kanavat UHF-verkossaan. ”Tulemme laajentamaan maksu-tv-palveluiden väestöpeittoa nykyisestä 85 %:n väestöpeitosta 90 %:iin”, sanoo Ala-Hautala. Nykyisille maksu-tv asiakkaille muutokset pyritään minimoimaan, minkä vuoksi Digitan maksu-tv-palveluja myydään toistaiseksi myös DNA:n myyntiverkostossa.

Digita informoi antenniverkon maksu-tv-asiakkaita syksyn aikana tulevaan uudistukseen liittyen.

Mitä muutoksia tarvitaan antenniverkkoihin? 

Uudistus saattaa tarkoittaa taloverkon vahvistimen ohjelmointia tai uusimista, koska vastaanotettavaksi monille alueille tulee uusia kanavanippuja ja lisää kanavia. 

Televesin ohjelmoitavat uudet Avant X ja Avant 6 päävahvistimet ovat asentajat parhaat työkalut muutoksiin. Ne ovat jo nyt valmiita vastaanottamaan tulevaisuuden 4K-lähetykset, niissä on paikoillaan 4G ja 5G suodattimet ja ennen kaikkea - niistä löytyy riittävä määrä ohjelmoitavia suotimia kaikkien ilmassa olevien nykyisten ja uusien kanavien vastaanottamiseksi. 

Avantien automatiikka helpottaa asentajaa

Televes Avant vahvistimissa on monia asentajaa helpottavia toimintoja. Jatkuva DVB-T/T2-kanavien monitorointi takaa aina parhaan mahdollisen signaalin: tunniste, taso, C/N, CBER (DVB-T) tai PER (DVB-T2). AGC - reaaliaikainen automaattinen vahvistuksensäätö sekä manuaalinen että automaattinen suodinkohtainen tasonsäätö. Automaattinen LTE-suojaus 5G (694MHz) - 4G (790 MHz) jokaiselle tulolle. Helpoimmillaan vahvistimen säätäminen sujuu asennuksessa yhtä nappia painamalla.

Digitasta Suomen suurin maksu-tv-kanavien jakelija

Kaupan myötä Digitasta tulee Suomen suurin maksu-tv-kanavia jakeleva operaattori. Digitan antennitelevisiota on mahdollista katsoa 1,2 miljoonassa kotitaloudessa ja 600 000 kesäasunnossa.

”Tarkoituksenamme on tarjota antenni-tv-verkon katsojille vähintään yhtä monipuolisia sisältöjä kuin tähänkin mennessä. Rakennamme entistä joustavamman ja modernimman maksu-tv-ympäristön. Tämä tarkoittaa sitä, että laadukkaiden kanavasisältöjen lisäksi tuomme katsojille käyttöön hybridi-tv-palvelut ohjelmakirjastoineen ja erikseen tilattavine kanavineen ja ohjelmineen”, sanoo Digitan vt. toimitusjohtaja Markus Ala-Hautala.

”Sisällöntarjoajille Digita tarjoaa myös uusia kaupallisia malleja. Ajatuksena on, että kotimaiset ja ulkomaiset OTT-toimijat voisivat tarjota palvelujaan suoraan antenni-tv-kotitalouksille. Tuomme lisäksi mahdollisuuden tapahtumatelevisioon ja pop-up-kanaviin, jotka monipuolistavat maksullisten televisiopalveluiden liiketoimintamalleja”, kertoo Ala-Hautala. ”Sisältöjen runsaus, monipuolisuus ja vaihtuvuus sekä tilaamisen helppous houkuttelevat maksu-tv:n pariin uusia yleisöjä”, uskoo Ala-Hautala.

LISÄTIETOJA

Finnsat Oy sähköteknisten tuotteiden maahantuonti ja markkinointiyhtiö. Toimintamme perusperiaate on aina ollut hyvä tekninen osaaminen sekä nopeat ja varmat toimitukset. Tuoteperheemme on rakennettu vahvoista kansainvälisesti tunnetuista tuotemerkeistä. Edustamme Suomessa yli 50 päämiestä Euroopasta ja sen ulkopuolelta.

Annamme lisätietoja numerosta 0207 420 111 tai sähköpostitse info@finnsat.fi.

Ostoskorisi on tyhjä