finnsat

Taloyhtiön viestinnän keskiössä ovat osaavat isännöitsijät. Finnsat kysyi 400 taloyhtiön isännöitsijöiltä, miten taloyhtiöiden viestintä tapahtuu ja huomioidaanko asukkaita tarpeeksi. Vastauksia tuli erittäin runsaasti. Kiitos kaikille vastauksia antaneille.

Mitkä taloyhtiön tekniset ratkaisut ovat ajankohtaisia kevään yhtiökokouksissa?

  Isännöitsijöiden mukaan taloyhtiöitä puhuttaa tänä keväänä mm. seuraavat aiheet: kameravalvonta, digitaaliset rappunäytöt, taloyhtiön oma tv-kanava, kiinteistöautomaation uusiminen, maalämpö ja vesivahingot. 

  Huomattava osa vastanneista on sitä mieltä, että kameravalvonta (25%) ja digitaaliset rapputaulut/näytöt (20%) on syytä ottaa esille kevään yhtiökokouksissa.  

  Toivotaanko isännöimissäsi taloyhtiöissä lisää viestintää?

   Huomattavan suuri osa vastanneista (88 %) oli sitä mieltä, että heidän taloyhtiöissään on tarvetta lisäviestintään. Vain 12 % vastanneista oli täysin tyytyväisiä nykyiseen viestintämalliinsa.

   Taloyhtiön sisäisessä viestinnässä koetaan usein olevan puutteita. Viestintää hoidetaan vain pakollisten ilmoitusten osalta ja nekin usein viime hetkellä. 

   Taloyhtiön toiminnan tehostamisessa tärkeää osaa esittää juuri viestintä. Mielipiteitä ja osallistumista keskusteluun on turha odottaa, jos asukkaat eivät tiedä mitä yhtiössä on meneillään.

   Millä tavoin isännöitsijä viestii taloyhtiön suuntaan?

    Sähköpostiviestintä on edelleen yleisin tapa viestiä taloyhtiöissä. Kaikki, eli 100 % vastanneista, käyttää viestinnässä ainakin yhtenä toimintamallinaan sähköpostia. Huomattavan suuri osa (97 %) toimittaa viestinsä sähköpostin lisäksi perinteisellä tavalla, eli postittamalla tiedotteet paperilla.

    Perinteinen paperin kiinnittäminen ilmoitustaululle on myös edelleen suosiossa suuressa osassa taloyhtiöistä (80 %). Whatsapp-viestintää käyttää noin puolet vastanneista, samoin kuin digitaalista rapputaulua. 60 % vastanneista julkaisee lisäksi taloyhtiön omilla nettisivuilla tiedotteitaan. Vain pieni osa (3%) käyttää tiedottamiseen taloyhtiön omaa TV-kanavaa.

    Missä järjestelmissä taloyhtiön asukasluetteloa ylläpidetään?

    Isännöitsijät ylläpitävät asukasluetteloitaan monissa eri järjestelmissä, kuten esim. Visma, Domus, Unes, Tampuuri, isännöintiohjelmat sekä taloushallinon eri järjestelmät. 

    Jotta ylläpito olisi mahdollisimman helppoa ja nopeaa, olemme rakentaneet liittymiä digitaalisiin rapputauluihin asukasluettelon automaattista siirtymistä varten. 

    Millä ohjelmalla teet taloyhtiön tiedotteet?

     Ylivoimaisesti suurin osa vastanneista (yli 90 %) käyttää Word-dokumentteja tiedottamisen pohjana. Loput käyttävät omaa isännöintiohjelmaansa.

     Olemme tehneet Word-dokumentin siirtämisestä taloyhtiön digitaaliseen rapputauluun helppoa. Samalla tiedote on helppo julkaista napin painalluksella vaikka paikkakunnan kaikkiin isännöitäviin kohteisiin. Finnsatin digitaalisella rapputaululla se onnistuu. 

     LISÄTIETOJA

     Finnsat Oy sähköteknisten tuotteiden maahantuonti ja markkinointiyhtiö. Toimintamme perusperiaate on aina ollut hyvä tekninen osaaminen sekä nopeat ja varmat toimitukset. Tuoteperheemme on rakennettu vahvoista kansainvälisesti tunnetuista tuotemerkeistä. Edustamme Suomessa yli 50 päämiestä Euroopasta ja sen ulkopuolelta.

     Jälleenmyyjiämme löytyy kautta Suomen. Mikäli haluat löytää sinua lähellä olevan jälleenmyyjän tai haluaisit tuotteitamme yrityksellesi myyntiin, niin kysy lisää numerosta 0207 420 111 tai sähköpostitse info@finnsat.fi.

     Ostoskorisi on tyhjä