Julkaistu 17.4.2019

Isännöitsijäkysely: Kameravalvonta ja digitaaliset rappunäytöt ovat esillä kevään yhtiökokouksissa.

Taloyhtiön viestinnän keskiössä ovat osaavat isännöitsijät. Finnsat kysyi 400 taloyhtiön isännöitsijöiltä, miten taloyhtiöiden viestintä tapahtuu ja huomioidaanko asukkaita tarpeeksi. Vastauksia tuli erittäin runsaasti. Kiitos kaikille vastauksia antaneille.

Mitkä taloyhtiön tekniset ratkaisut ovat ajankohtaisia kevään yhtiökokouksissa?

  Isännöitsijöiden mukaan taloyhtiöitä puhuttaa tänä keväänä mm. seuraavat aiheet: kameravalvonta, digitaaliset rappunäytöt, taloyhtiön oma tv-kanava, kiinteistöautomaation uusiminen, maalämpö ja vesivahingot. 

  Huomattava osa vastanneista on sitä mieltä, että kameravalvonta (25%) ja digitaaliset rapputaulut/näytöt (20%) on syytä ottaa esille kevään yhtiökokouksissa.  

  Toivotaanko isännöimissäsi taloyhtiöissä lisää viestintää?

   Huomattavan suuri osa vastanneista (88 %) oli sitä mieltä, että heidän taloyhtiöissään on tarvetta lisäviestintään. Vain 12 % vastanneista oli täysin tyytyväisiä nykyiseen viestintämalliinsa.

   Taloyhtiön sisäisessä viestinnässä koetaan usein olevan puutteita. Viestintää hoidetaan vain pakollisten ilmoitusten osalta ja nekin usein viime hetkellä. 

   Taloyhtiön toiminnan tehostamisessa tärkeää osaa esittää juuri viestintä. Mielipiteitä ja osallistumista keskusteluun on turha odottaa, jos asukkaat eivät tiedä mitä yhtiössä on meneillään.

   Millä tavoin isännöitsijä viestii taloyhtiön suuntaan?

    Sähköpostiviestintä on edelleen yleisin tapa viestiä taloyhtiöissä. Kaikki, eli 100 % vastanneista, käyttää viestinnässä ainakin yhtenä toimintamallinaan sähköpostia. Huomattavan suuri osa (97 %) toimittaa viestinsä sähköpostin lisäksi perinteisellä tavalla, eli postittamalla tiedotteet paperilla.

    Perinteinen paperin kiinnittäminen ilmoitustaululle on myös edelleen suosiossa suuressa osassa taloyhtiöistä (80 %). Whatsapp-viestintää käyttää noin puolet vastanneista, samoin kuin digitaalista rapputaulua. 60 % vastanneista julkaisee lisäksi taloyhtiön omilla nettisivuilla tiedotteitaan. Vain pieni osa (3%) käyttää tiedottamiseen taloyhtiön omaa TV-kanavaa.

    Missä järjestelmissä taloyhtiön asukasluetteloa ylläpidetään?

    Isännöitsijät ylläpitävät asukasluetteloitaan monissa eri järjestelmissä, kuten esim. Visma, Domus, Unes, Tampuuri, isännöintiohjelmat sekä taloushallinon eri järjestelmät. 

    Jotta ylläpito olisi mahdollisimman helppoa ja nopeaa, olemme rakentaneet liittymiä digitaalisiin rapputauluihin asukasluettelon automaattista siirtymistä varten. 

    Millä ohjelmalla teet taloyhtiön tiedotteet?

     Ylivoimaisesti suurin osa vastanneista (yli 90 %) käyttää Word-dokumentteja tiedottamisen pohjana. Loput käyttävät omaa isännöintiohjelmaansa.

     Olemme tehneet Word-dokumentin siirtämisestä taloyhtiön digitaaliseen rapputauluun helppoa. Samalla tiedote on helppo julkaista napin painalluksella vaikka paikkakunnan kaikkiin isännöitäviin kohteisiin. Finnsatin digitaalisella rapputaululla se onnistuu. 

     LISÄTIETOJA

     Finnsat Oy sähköteknisten tuotteiden maahantuonti ja markkinointiyhtiö. Toimintamme perusperiaate on aina ollut hyvä tekninen osaaminen sekä nopeat ja varmat toimitukset. Tuoteperheemme on rakennettu vahvoista kansainvälisesti tunnetuista tuotemerkeistä. Edustamme Suomessa yli 50 päämiestä Euroopasta ja sen ulkopuolelta.

     Jälleenmyyjiämme löytyy kautta Suomen. Mikäli haluat löytää sinua lähellä olevan jälleenmyyjän tai haluaisit tuotteitamme yrityksellesi myyntiin, niin kysy lisää numerosta 0207 420 111 tai sähköpostitse info@finnsat.fi.

     Lisää aiheesta

     Finnsat Oy jatkaa Suomen Vahvimmat Platina-sertifikaatilla

     Finnsat Oy on ansainnut Suomen Vahvimmat Platina-sertifikaatin. Suomen Vahvimmat on hyvän hallintotavan sertifikaatti ja näkyvissä Asiakastiedon ESG-vastuullisuusraportilla. Platina-sertifikaatti myönnetään ainoastaan parhaista parhaille: Platina-sertifikaattiin on oikeutettu 3 % yrityksistä.
     20.6.2024
     /Yritys

     Tehokas Wi-Tek ulkoreititin tuo netin sisälle ja tekee WiFi-verkon pihalle

     Wi-Tek WI-LTE115-O-V2 ulkoreititin ottaa vastaan 4G-signaalin mobiiliverkosta ja tekee ympärilleen nopean ja vakaan 2.4GHz WiFi-yhteyden. Samalla saat vietyä langallisen internetyhteyden sisään: kotiin, mökille tai toimistoon.
     19.6.2024
     /Mobiilinetti

     Erard FLAK kaapelikouru piilottaa näytöltä tulevat kaapelit

     Erard FLAK seinäkaapelikanava on ihanteellinen apu TV-asennuksiiin ja kokoushuoneiden kalustuksiin. FLAK kaapelisuojalla saat AV-laitteiden johdot asennettua nätisti katseilta piiloon. FLAK sopii erinomaisesti yhteen jokaisen seinätelineen kanssa merkistä riippumatta.
     17.6.2024
     /Esitystekniikka

     Ukkosrintama lähestyy. Yllätä asiakkaasi. Ole salamaa nopeampi.

     Ukkosmyrskyt tietävät aina töitä antenniasentajille. Olethan varannut varastoosi riittävän määrän antennivahvistimia ja virtalähteitä, että pääset yllättämään asiakkaasi iloisesti salamannopealla palvelulla?
     14.6.2024
     /TV-verkot

     Käyttäjäystävällinen 4K 60Hz 3x1 HDMI/ USB-C esitysvalitsin luokkaan ja saliin

     HUS03-4K6G on esitysvalitsin, joka on suunniteltu erityisesti kokoustiloihin ja BYOD-mallisiin (Bring Your Own Device) tiloihin. Siinä on kaksi HDMI-tuloa ja yksi USB-C -tulo, joiden ansiosta kokoukseen osallistujat voivat tuoda mukanaan omat kannettavat laitteet ja esittäjän vaihtaminen käy helposti.
     21.5.2024
     /Esitystekniikka

     UNV Omniview kameroilla näet kerralla enemmän

     UNV Omniview kameroilla näet isomman alueen. Kameroiden panoraamanäkymän ansiosta saat turvattua isomman tilan vähemmillä kameroilla ja säästät asennus- ja ylläpitokustannuksissa. Omniview kameroiden älykäs analytiikka parantaa valvottavan alueen turvallisuutta.
     15.5.2024
     /Kameravalvonta

     Optisten kuitujen ANSI/TIA 598-D värikoodaus auttaa asennuksessa ja huollossa

     ANSI/TIA 598-D on standardi, joka määrittelee optisten kuitukaapeleiden värikoodauksen. Tämä standardi on tärkeä, koska se auttaa tunnistamaan ja hallinnoimaan eri kuituja kaapelissa, mikä on välttämätöntä niiden asennuksessa ja huollossa.
     23.4.2024
     /Tietoverkot

     Pimeneekö televisiosi - lähetykset siirtyvät HD-aikaan vuonna 2025

     Suomen televisiojakelu kokee merkittävän muutoksen keväästä 2025 alkaen, kun perustasoisten SD-kanavien lähetyksistä siirrytään laajalti teräväpiirtoon eli HD-lähetyksiin. Tämä koskee sekä antenni- että kaapelitelevisioverkkoja. Oma HD-valmius kannattaa tarkistaa ajoissa, jotta televisio näkyy vielä siirtymän jälkeenkin Traficom muistuttaa.
     8.4.2024
     /TV-verkot

     Promax ATLAS NG:llä mittaat nyt myös 4G/5G signaalit

     Promax ATLAS NG on ammattilaisen mittalaite kaapeli- ja antenniasennusten mittaukseen. Uuden option myötä ATLAS NG voidaan käyttää myös 4G/5G signaalianalysaattorina mobiiliverkkojen asennukseen ja vianhakuun. Promaxin kehutun käyttöliittymän ansiosta mittausprosessi sujuu vaivattomasti ja raportointi on saumatonta.
     2.4.2024
     /MIttalaitteet

     SSB:n Ecoflex, Aircell ja Aircom -kaapelit määrämittaisina ja haluamillasi liittimillä

     Tiesithän, että toimitamme Ecoflex, Aircell ja Aircom -kaapelit myös määrämittaisina ja haluamillasi liittimillä? SSB:n pienihäviöisiä koaksiaalikaapeleita käytetään erilaisissa vaativissa teollisuuden, liikenteen ja viestinnän sovelluksissa.
     26.2.2024
     /Mobiilinetti

     Nopea apu 4K signaalin siirtoon ja jakamiseen useille näytöille

     Täytyykö 4K videolähteen kuva saada kauemmas signaalilähteestä kameravalvonta tai info-tv toteutuksessa? Se onnistuu helposti SC&T:n HE03-4K on 4K HDMI-laajenninparilla.
     17.1.2024
     /Esitystekniikka

     3G-verkot suljetaan - Wi-Tek ulkoreititin tuo 4G-yhteyden IoT-laitteille

     3G-verkkojen sulkeminen jatkuu kiihtyvään tahtiin. Vanhat laitteet siirtyvät 3G-verkon sammuttamisen jälkeen käyttämään 2G-verkkoa. Kaikille laitteille 2G:n nopeus ei kuitenkaan riitä. Avun tuo Wi-Tek:in 4G-reititin, joka vastaanottaa 4G-signaalin ja tekee samalla ympärilleen WiFi-verkon.
     27.12.2023
     /Mobiilinetti

     Finnsat lahjoitti joulumuistamiset Pelastakaa Lapset ry:n joulukeräykseen

     Finnsat Oy toivottaa kaikille asiakkaille, yhteistyökumppaneille ja ratkaisujemme käyttäjille rauhallista joulunaikaa ja kaikkea hyvää vuodelle 2024. Kiitos sinulle vuodesta 2023!
     22.12.2023
     /Yritys

     Erardin uudet USB-rasiat kiinteisiin asennuksiin ja pöytäkaivoihin

     Erardin AV-rasioiden valikoima on kasvanut USB-rasioilla. Asennuskehyksiin liitettäviä rasioita on saatavilla USB-A, USB-B ja USB-C liittimille sekä oma versio latausta varten. AV-rasiat on tarkoitettu kiinteisiin seinäasennuksiin, kaapelikanaviin ja pöytäkaivoihin.
     11.12.2023
     /Esitystekniikka

     Näin onnistuu PoE-signaalin siirto koaksiaalikaapelissa SC&T:n muuntimilla

     Päivitä kameravalvontajärjestelmä IP-aikaan kaapelointia uusimatta. SC&T:n IP09CPHK PoE Over Coax lähetin ja vastaanotin pari siirtää PoE-signaalin IP-kameroille olemassa olevaa koaksiaaliverkkoa hyödyntäen. Säästät aikaa ja rahaa asennuksessa.
     30.11.2023
     /Kameravalvonta

     WOOX-R7246 on älykäs lämpötila- ja kosteusanturi sekä IR-yleiskaukosäädin yhdessä paketissa

     WOOX-R7246 on älykodin kompakti ja älykäs IR-kaukosäädin, jossa on integroituna lämpötila- ja kosteusanturi. Se on ihanteellinen kumppani viihtyisään ja terveelliseen kotiin. Laite mittaa sekä arvot että voi ohjata toimintoja niiden perusteella.
     13.11.2023
     /Älykoti

     Finnsat Oy voitti Esimerkilliset Tuotetiedot 2023 -palkinnon!

     Sähköteknisen kaupan liitto ry (STK) palkitsi Finnsat Oy:n Esimerkillisenä tuotetietojen päivittäjänä 2023. Yhtiö tuo maahan tuotteita ja palveluja datan ja videon siirtoon erilaisissa tietoliikenneverkoissa. STK puolestaan ylläpitää sähköteknisten tuotteiden Sähkönumerot.fi-tuotetietopalvelua, joka sisältää kattavat tiedot 600 000 tuotteesta.
     8.11.2023
     /Yritys

     Televes 19" räkkikaapit kaikkiin tietoliikenneasennuksiin

     Televesin 19" tietoliikennekaappien valikoima on kasvanut merkittävästi. Räkkikaappeja löytyy 6U korkeudesta aina 42U kokoon saakka. Maksimikuormat 60-1000kg. Saatavilla kaikki tarvikkeet erilaisista paneeleista pyöriin ja tuulettimiin.
     26.10.2023
     /Tietoverkot

     Kansainvälinen vaihtoopiskelija Fabian Klaffenböck rakensi AV-over-IP-järjestelmän

     Osana vastuullisuustyötämme keskitymme myös sosiaalisen vastuun kantamiseen. Sosiaalinen vastuu tarkoittaa meille myös sidosryhmiemme huomioimista toiminnassamme. Teemme yhteistyötä oppilaitosten kanssa ja pyrimme tarjoamaan harjoittelupaikkoja opiskelijoille.
     6.10.2023
     /Yritys

     Senko Smart Probe II kuitumikroskooppi valokuituliittimien määräysten mukaiseen tarkastukseen

     Senko Smart Probe II -kuitumikroskoopilla tarkistat luotettavasti kaikki kuituverkon liitokset. Senkon uusi kuitumikroskooppi on päivitetty paremmalla PASS/FAIL-analysoinnilla, laajalla valikoimalla adaptereita ja selkeällä määräysten mukaisella mittausten raportoinnilla.
     12.9.2023
     /Tietoverkot

     Palvele majoittujia tutuilla TV-kanavilla Wisi OM Micro Headendin avulla

     Wisi OM Micro Headendin avulla tuot majoittujille näkyviin omat tutut TV-kanavat hotellliin, mökkikylään tai villaan. OM on kompakti päävahvistin, joka transmoduloi TV ja videosignaalit DVB-x:stä QAM, COFDM tai IP -muotoisiksi. Lisäksi tarjolla on mahdollisuus keskitettyyn salauksen purkuun ja oman TV-kanavan lisäämiseen TV-verkkoon omista videosisällöistä.
     4.8.2023
     /TV-verkot

     Näin jaat taloyhtiön nettiyhteyden parkkihallin latausasemille

     Sähköautot, hybridit ja niiden latausasemat yleistyvät taloyhtiöiden parkkihalleissa. Tämä tarkoittaa yleensä samalla sitä, että parkkihalliin tarvitaan toimiva WiFi-yhteys. Taloyhtiöllä on jo taloyhtiönetti, mutta WiFi-verkko parkkihallista puuttuu. Mikä avuksi? Wi-Tek WI-AP315 hoitaa homman.
     1.8.2023
     /Tietoverkot

     SC&T 4K HDMI-jakaja digitaalisella ja analogisella audion erottajalla

     HAE01 on monitoiminen HDMI-jakaja, jossa on sisäänrakennettu audion erotus- (audio extractor) ja videon skaalaustoiminto. Se jakaa HDMI-signaalin kahteen näyttöön ja nostaa/laskee resoluutiota 1080p:stä 4K:ksi tai päinvastoin, jolloin se voi näyttää yhden videon eri resoluutioilla kahdessa näytössä.
     21.7.2023
     /Esitystekniikka

     WOOX-R3569 PTZ-kameran akun voit ladata mukana tulevalla aurinkopaneelilta

     Korkealaatuisella sensorilla ja 3 megapikselin tehokkaalla suoratoistolla varustettu WOOX-R3569 PTZ-kamera tarjoaa kristallinkirkasta 1080P HD-sisältöä. Ei vain päiväsaikaan, vaan myös yöaikaan.
     19.7.2023
     /Älykoti

     Wi-Tek WiFi-linkkiparilla laajennat nettiyhteyden helposti talosta talliin invertterille

     Linkkiparilla viet helposti nettiyhteyden talosta autotalliin, ulkorakennukseen tai navettaan. Wi-Tek linkkiparin avulla siirretään kätevästi verkko sinne missä ei ole valmiita kaapelointeja tai se on vaikeaa toteuttaa muuten. Langaton linkki on erittäin kustannustehokas verrattuna työlääseen maakaapelointiin.
     20.6.2023
     /Tietoverkot

     Mitä eroa on dome- ja bullet kameralla?

     Dome- ja bullet- tyyppiset kamerat ovat kaksi yleisintä valvontakameratyyppiä. Dome-kamera on pyöreä tai pallomainen, ja se kiinnitetään usein kattoon. Bullet-kamera sen sijaan on ulkomuodoltaan pitkulainen, ja se voidaan kiinnittää sekä seinään että kattoon.
     3.5.2023
     /Kameravalvonta

     Luotettavat Corning Everon™ kytkentäkotelot teollisen ethernetin sovelluksiin

     Corning Everon™ datarasiat sopivat erityisesti vaativiin teollisuusympäristöihin, joissa edellytetään IP67/65-suojausta sekä alueille, joilla on erityisen korkeat turvallisuusvaatimukset kulunvalvonnan suhteen.
     14.4.2023
     /Tietoverkot

     DR-EDID korjaa tietokoneen ja näytön väliset resoluutiovirheet

     FSR:n DR-EDID-emulaattori on suunniteltu manipuloimaan HDMI EDID-tietoja ja pelastamaan AV-asentajan pulasta. Laite helpottaa vian etsimistä järjestelmissä joihin on kytketty useampia laitteita.
     5.4.2023
     /Esitystekniikka

     Televes kuitukaapeli asuinhuoneistojen optiseen kaapelointiin

     Televes T231942 on 65 E/2022 määräyksen mukainen valokaapeli asuinhuoneistojen optiseen kaapelointiin. Kaapelin jokaisella kuidulla on oma, eri värinen halogeenivapaa vaippa, mikä helpottaa kuitujen järjestämistä ja tunnistamista. Kaapeli toimitetaan 500m muovikeloilla.
     27.3.2023
     /Tietoverkot

     Finnsat-valmiskaapeleilla asennusaika nopeutuu - N-liittimet valmiina, kaapelina laadukas Ecoflex10 Plus

     Finnsat-valmiskaapelit saatavilla 10-, 20- ja 30-metrisinä N-urosliittimillä sekä 10-, 15- ja 20-metrisinä N-naarasliittimillä. Kaapelina 50 ohmin laadukas ja pienivaimennuksinen Ecoflex10 Plus. Valmiiksi tehdyillä liitännöillä asennusaika nopeutuu.
     3.3.2023
     /Tietoverkot

     Selaa tuoteryhmiä

     Oma tili

     Ostoskori

     Ostoskorisi on tyhjä

     Toimitusehdot

     Toimitusmaksut 20.4.2016 alkaen:
     • Yli 1,00€ verkkokauppa tilaukset toimitamme ilman toimitusmaksua
     • Kaikki summat alv 0%.
      Maksuehto: Tiliasiakkaille 14 pv netto.
      Viivästyskorko: korkolain mukainen.
      Vakuutukset: Vahinkotapauksissa ota yhteys 0207 420 100.
      Muistutukset: Toimitusta tai laskua koskevat kahdeksan (8) päivää niiden saapumisesta.
      Palautukset: Huomautusaika on kahdeksan (8) päivää. Palautusta (virheetön tavara) ei voi tehdä ilman tavarantoimittajan lupaa. Hyvitys on -20% laskutetusta hinnasta. Mikäli tuote ei ole ehjässä alkuperäispakkauksessa, ei palautusta hyväksytä. Erikoistilauksia ei voida palauttaa, mikäli toimitus on ollut asiakkaan tilauksen mukainen. Palautusrahdin maksaa asiakas. Lainaksi lähetetyt tuotteet veloitetaan normaalisti, ellei niitä palauteta virheettöminä ilman asiakkaan tuotteeseen tekemiä merkintöjä. Palautusluettelo sisältää palautuksen hyväksyjän nimen, palautuksen syyn, palautuksen määrän ja toimituspäivän.
      Muutokset: Pidätämme oikeuden hintoja ja laitteita koskeviin muutoksiin. Kaikki tiedot perustuvat hinnaston tekohetkellä käytössä oleviin tietoihin.
      Takuu: 12-36kk. Takuu korvaa ainoastaan laitteen korjauksen, ei välillisiä kustannuksia. Laitteen vaihtamiseen liittyvät kustannukset eivät kuulu takuun piiriin.
     Sivutolla käytetään evästeitä asiakaskokemuksen parantamiseksi ja toiminnallisuuksien varmistamiseen. Lue lisää yksityisyydensuojasta
     Asia selvä