finnsat

Arkiaamu ja herätys. Pikaiset aamutoimet ja olen valmiina tulevaan työpäivään. Juoksujalkaa autokatokselle ja... Mitä on tapahtunut autolleni yön aikana, kuka täällä on riehunut!? Kameravalvonnalla ei pelkästään lisätä turvallisuutta, vaan sillä myös estetään ilkivaltaa.

Paha tilanne. Onko kukaan nähnyt tai edes kuullut mitään? Miten tätä asiaa lähdet selvittämään? Ilkivalta on tapahtunut yön pimeinä tunteina, tarpeeksi kaukana asuinrakennuksesta ja ilman että kukaan on pystynyt tilanteeseen reagoimaan. 

Se, mitä omaisuudelle on tapahtunut, on kurjaa. Mutta tietoisuus siitä, että joku tuntematon on hiippaillut asukkaiden tietämättä taloyhtiön alueella… Todella epämiellyttävä ajatus!

Finnsat paketoi taloyhtiölle toimivan, nykyaikaisen ratkaisun turvallisen kameravalvonnan järjestämiseksi

Tähän kattavaan asennuspakettiin kuuluvat seuraavat osat:

 • Homeguardin 12” näyttö sisäänrakennetulla 1TB tallentimella
 • kaksi Homeguardin langatonta kameraa (mahdollisuus myös kahteen lisäkameraan)
 • lukittava Televes teleasennuskaappi ja kaksi avainta
 • 10 metrin SMA-jatkokaapeli
 • Finnsat FS1000 WLAN-antenni
 • neljä varoitustarraa
 • hiiri

Valvontakamerat (2 kpl) soveltuvat täydellisesti taloyhtiön ulkotilojen seurantaan. Kamerat ovat sääsuojattuja (IP66-kotelointi) ja kuvamateriaali tallentuu 960 PHD-resoluutiolla. Näkyvyys pimeässä on 30 metriä (30 m IR-valo). Tämä auttaa, kun mietitään kameroille parasta mahdollista sijaintia kuvattavaan alueeseen nähden. Laite sallii myös kahden lisäkameran asennuksen, jolloin käytössä onkin jo neljä hyvinkin kattavalla säteellä toimivaa valvontakameraa.

Kamerat tarvitsevat sähköä, mutta ne liitetään langattomasti. Paketin mukana tulevan SMA-jatkokaapelin perään asennetaan ulkotiloihin signaalia vahvistava FS1000 WLAN-antenni.

Lukittava teleasennuskaappi voidaan sijoittaa mm. taloyhtiön tekniseen tilaan. Tärkeintä on, että tuntemattomat eivät pääse kaappiin käsiksi ja avaimet säilytetään varmassa tallessa vastuuhenkilöillä, kuten esimerkiksi isännöitsijällä tai hallituksen puheenjohtajalla. Ilkivallan tai rikoksen tapahduttua, saadaan tallenteet toimitettua viimeisen 22 vuorokauden ajalta nopeasti poliisille tutkittavaksi. 

Mitä kuvataan ja kenen luvalla?

Taloyhtiön yhtiökokous pystyy päättämään enemmistöpäätöksellä kameravalvonnasta, kun kuvataan vain ja ainoastaan yleistä piha-aluetta. Jos kuvataan myös tietyn rappukäytävän tai oven sisäänkäyntiä, tulee tähän kuvaamiseen olla kaikkien ao. rappukäytävän asukkaiden suostumus.

Kun tallennetaan valvontakameran kuvaa, muodostaa tämä materiaali ns. henkilörekisterin, josta täytyy henkilötietolain mukaan tehdä rekisteriseloste. Tällöin pitää tarkasti miettiä myös se, kuka säilyttää henkilötiedot, ja kuka saa niitä luovuttaa tai hävittää.

Kameravalvonnan hyötyjä taloyhtiössä 

Tyypillisesti kameravalvonta liitetään mielikuvatasolla luvattomien tunkeutumisten ja asuntomurtojen ehkäisyyn, mutta tosiasiassa kameravalvonnalla on taloyhtiössä monia muitakin hyötyjä.

 • Ennaltaehkäisevä vaikutus murtoihin ja asiattomaan pihapiirissä liikkumiseen
 • Tilannekuva murron tapahtumahetkellä
 • Tilannekuva luvattoman tunkeutumisen tapahtumahetkellä
 • Tilannekuva tulipalon sattuessa (yhdistettynä hälytysjärjestelmään)
 • Tilannekuva hälytystapahtumasta (joka voi aiheutua tahattomasti esimerkiksi lasten toimesta tai vaikkapa ikkunan hajotessa ruutuun törmänneen linnun tai rajuilman seurauksena)

LISÄTIETOJA

Finnsat Oy sähköteknisten tuotteiden maahantuonti ja markkinointiyhtiö. Toimintamme perusperiaate on aina ollut hyvä tekninen osaaminen sekä nopeat ja varmat toimitukset. Tuoteperheemme on rakennettu vahvoista kansainvälisesti tunnetuista tuotemerkeistä. Edustamme Suomessa yli 50 päämiestä Euroopasta ja sen ulkopuolelta.

Jälleenmyyjiämme löytyy kautta Suomen. Mikäli haluat löytää sinua lähellä olevan jälleenmyyjän tai haluaisit tuotteitamme yrityksellesi myyntiin, niin kysy lisää numerosta 0207 420 111 tai sähköpostitse info@finnsat.fi.

Ostoskorisi on tyhjä