finnsat

Kronback Tracers tarjoaa työkalut Docsis-verkon paluusuunnan mittaukseen verkon rakennus- ja ylläpitovaiheessa. Kätevästä web-käyttöliittymästä hyötyvät niin omat kuin kumppanin asiantuntijat, asentajat ja asiakaspalvelu.

DOCSIS vaatii tarkempaa verkon monitorointia

Monet kaapelioperaattorit käyttävät kaapelimodeemiyhteyden tarjoavaa DOCSIS -tekniikkaa. DOCSIS käyttää hyväksi koaksiaalikaapelissa toimivaa vanhaa kaapeli-tv-verkkoa. Samalla olemassa oleva kaapeli-tv-verkko on muutettu kaksisuuntaiseksi lisäämällä verkkoon paluusuunta. Kaksisuuntainen verkko on vikaherkempi ja vaatii siksi tarkempaa monitorointia. 

Lisättiinkö verkkoon uusi jakovahvistin vai oliko vanha korvattava? 

Uuden vahvistimen lisäyksen yhteydessä vahvistimen paluusuunnat pitää aina säätää oikealle tasolle. Näin uusi vahvistin saadaan sopimaan verkkoon. Yhden vahvistimen asentaminen virheellisesti voi aiheuttaa häiriöitä koko muuhun verkkoon.

Ennen vanhaan uusi vahvistin säädettiin kohdilleen lähettämällä spektrikuvaa analogisena kanavana verkkoon. Mittalähetimellä lähetettiin vahvistimelta verkkoon kantoaallot, jotka nähtiin spektrianalysaattorilta päävahvistimen päässä.

Kaiken voi nähdä mobiililaitteeltaan asennustilanteessa

Onneksi nykyään asentaja näkee reaaliaikaisen spektrikuvan ja muut tarpeelliset tiedot suoraan mobiililaitteeltaan. Kronback Tracersin paluusuunnan analysaattoreiden P4i ja X16 keräämä data ja verkon reaaliaikainen tilanne nähdään webbisivuna tietokoneelta tai mobiilioptimoidulta käyttöliittymältä puhelimesta tai tabletilta. 

Anna pääsy tietoihin myös aliurakoitsijalle

Laitteet keräävät verkon  kohina/häiriö/ingressi historiatietoa lokiin, joka tallettuu laitteen muistiin. Pääsy tietoihin voidaan helposti jakaa myös aliurakoitsijalle. Aliurakoitsijaa ei tarvitse tällöin päästää omaan verkkoon. Samaan käyttöliittymään voidaan yhdistää useampi verkossa oleva Kronback Tracersin signaalianalysaattori.

 "Spektrikuvasta on mahdollisuus dynaamisesti suodattaa kaapelimodeemisignaalit pois, jolloin todellinen tilanne on heti nähtävillä. Häiriökantoaalto voi olla keskellä kanavaakin. Häiriötä ei saada ollenkaan näkyviin, jos modeemin signaalia ei poisteta",Vesa Mikkilä vihjaa.

Voit ennaltaehkäistä verkon vikoja

Suurissa nopeuksissa verkon toiminnan rooli korostuu, kun palvelun tulee toimia loppuasiakkaalle moitteettomasti. Verkon monitorointi tai analysointi tarjoaa kuluttajille parempaa palvelunlaatua. Verkon jatkuvalla analysoinnilla voidaan ennaltaehkäistä palvelua häiritseviä vikoja. Häiriöt voidaan erottaa jo siinä vaiheessa, kun kuluttaja ei vielä havaitse niitä omissa palveluissaan.

Asiakaspalvelu näkee aina reaaliaikaisen tilanteen

Lokihistoriatiedoista asiakaspalvelu voi nähdä onko alueella ollut häiriöitä. Vikapuhelun tullessa vika saadaan nopeasti rajattua tietylle alueelle ja korjaaja lähetettyä nopeasti paikalle. 

Korjauksen jälkeen voidaan todentaa esimerkiksi ovatko tehdyt korjaustoimenpiteet auttaneet verkon häiriöihin.

Lisätietoja

Haluaisitko tietää enemmän Kronback Tracersin ratkaisuista? Soita 0207 420 111

Jos haluat perusteellisemman läpikäynnin, voit varata juuri sinulle sopivan esittelyajan asiantuntijoidemme kalenterista. 

» Varaa esittely itsellesi sopivaan aikaan

Finnsat maahantuo ja myy kaikkia Kronback Tracersin paluusuunnan mittaus- ja monitorointilaitteita. Nämä mittalaitteet ovat erityisen tärkeitä KTV-verkoissa, joissa Docsis-järjestelmä on käytössä.

Ostoskorisi on tyhjä