finnsat

Julkaistu 30.5.2016

Anvia TV osaksi Elisaa

Anvia ja Elisa ovat sopineet yritysjärjestelystä, jossa Anvia TV siirtyy osaksi Elisaa neljän muun yhtiön kanssa. Anvian ja Elisan järjestelyssä Elisa ostaa Anvian Telecom-liiketoiminnan, it- ja hostingpalvelut sekä Anvia TV - ja Watson-liiketoiminnat. Yhtiöt ehdottavat Anvian osakkeenomistajille järjestelyä, jossa Anvian liiketoiminnot eriytetään: tietoliikenne- ja viihdepalvelut siirtyvät Elisalle.

Ostamme Anvialta viiden yhtiön koko osakekannan, joten tilanne on lopulta selkiytynyt. Ostettavat yhtiöt muodostavat Anvian ict-liiketoiminnan, joka on Elisan ydinliiketoimintaa”, kommentoi tuoreeltaan Elisan talous- ja rahoitusjohtaja Jari Kinnunen.

"Meillä toiminta jatkuu samalla reippaalla poljennolla, kuin aikaisemmin," Anvia TV:n myyntipäällikkö Jani Paananen tähdentää.

Viisi yhtiötä Elisalle

Sopimuksen mukaan Elisa ostaa Anvialta viisi yhtiötä: Anvia TV Oy:n, Anvia Telecom Oy:n, Anvia IT-Palvelut Oy:n, Anvia Hosting Oy:n  ja Watson Nordic Oy:n. Kauppasumma on 107 miljoonaa euroa.

Elisa maksaa kauppahinnan Anvian osakkeilla, käteisellä ja turvaliiketoimintaan keskittyvän Tansec Oy:n liiketoiminnalla. Kauppahinnan ja sijoitusvarallisuuden ansiosta Anvia voi maksaa osinkoja myös tulevaisuudessa.
Anvia keskittyy jatkossa kasvuliiketoimintoihin Securiin, uuteen asennusyhtiö Viriaan sekä Ruotsissa tv-operaattori Sappaan. Elisan turvaliiketoimintayhtiö Tansec Oy siirtyy järjestelyssä Anvialle.

Elisa Oyj on suomalainen pörssiyhtiö. Elisa on tietoliikenne-, ICT- ja internet-palveluntarjoaja, jonka asiakkaana on 2,3 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Elisa markkinoi palveluita viestimis- ja ajanvietepalveluita.

Ostoskorisi on tyhjä