Ukkosmyrskyt tietävät aina töitä antenniasentajille. Olethan varannut varastoosi riittävän määrän antennivahvistimia ja virtalähteitä, että pääset yllättämään asiakkaasi iloisesti salamannopealla palvelulla?
Antennivahvistimen vikaantumisen yleisimmät syyt ovat ukkosen aiheuttamat ylijännitteet. Muita tavallisia syitä ovat sähköverkon jännitepiikit ja korroosion vaikutukset.
"Vanhojen vioittuneiden vahvistimien ja virtalähteiden huolto on harvoin taloudellisesti kannattavaa. Viisainta on yleensä korvata ne uudella, toimivalla laitteella. Finnsatilla varaston hyllyt notkuvat varmatoimisia ja pienikohinaisia Televes mastovahvistimia ja virtalähteitä", kertoo myyntijohtaja Jani Paananen.
Mastovahvistimia käytetään TV-antennilta tulevan signaalin vahvistamiseen. Paras signaali saadaan, kun antennilta tulevaa signaalia vahvistetaan mastossa eli mahdollisimman lähellä antennia.
TV-kuvan häiriöiden syynä on lähes aina liian heikko signaali. Jos TV-antennista saatava signaali on alle 45 dB, tarvitaan masto- tai antennivahvistin. Antennivastaanotossa signaalia pitää useimmiten vahvistaa riittävän voimakkaan (45-74 dB) yhteyden saamiseksi kaikille antennirasioille. Vahvistin on tarpeen etenkin silloin, kun vastaanotetaan kuvaa kaukana olevalta TV-lähetinasemalta.
Mastovahvistin tarvitsee toimiakseen virtaa. Verkkolaite voidaan asentaa sisätiloihin ja virta kulkee antennikaapelia pitkin mastovahvistimille.
Nämä ovat myös Televes Ellipse älyantenneille sopivia virtalähteitä. Antennin sisäänrakennettu vahvistin jyrähtää käyntiin, kun sille syötetään 12-24V jännite. Sen jälkeen antenni osaa säätää vahvistuksen juuri talon antenniverkkoon sopivaksi.