finnsat

Pelastussuunnitelman avulla taloyhtiön asukas voi varautua mahdollisiin vaaratilanteisiin ja oppia toimimaan niissä oikein. Pelastussuunnitelma on sijoitettava mahdollisimman näkyville, joten Finnsatin Rapputaulu on sille oiva alusta.

Pelastussuunnitelma on taloyhtiössä elintärkeä väline

Pelastussuunnitelman tarkoitus on herättää asukkaat huomaamaan asuinympäristön vaaratekijät. Siinä annetaan kirjalliset toimintaohjeet tapaturmien ja onnettomuuksien ehkäisemiseen sekä mahdollisissa vaaratilanteissa toimimiseen.

Pelastussuunnitelma on laadittava vähintään kolmen huoneiston asuinkiinteistöihin.

Pelastussuunnitelman on oltava helposti saatavilla, eikä asukkaan pitäisi joutua kysymään sitä erikseen. Taloyhtiön rapputaulu onkin sille ihanteellinen sijoituspaikka, sillä siinä se on helposti nähtävillä.


Pelastussuunnitelma kaikille näkyviin Finnsatin Rapputauluun

Finnsat Rapputaulu on digitaalinen etähallittava tiedotuskanava, joka asennetaan taloyhtiön rappukäytävään. Rapputaulu tarvitsee toimiakseen sähköä ja nettiyhteyden, joka voi olla langallinen tai langaton.

Rapputaulussa näkyy haluttu sisältö ajastetusti, kohdennetusti ja suunnitelmallisesti. Rapputaulu-näyttö on helppo asentaa ja ottaa käyttöön, ja järjestelmän laajennus onnistuu vaivattomasti. Porrasnäyttö tekee asumisesta turvallisempaa, kun tärkeä tieto – pelastussuunnitelma mukaan lukien – on helposti saatavilla.

Rapputaulussa tärkeä tieto on vilkaisun päässä


Miten pelastussuunnitelma saadaan näkyville rapputauluun?

Rapputaulujen hallinta on yksinkertaista. Käyttäjä ottaa yhteyden www-selaimella julkaisujärjestelmään ja pääsee muokkaamaan omien kohteidensa sisältöä, joko yksittäin tai keskitetysti. Taululla voi helposti näyttää myös esimerkiksi www-sivuja ja syötteitä. Kaikki taulun esitykset ovat ajastettavissa. Rapputaulu on saatavilla myös mobiililiittymällä, joten asennukseen tarvitaan taloyhtiön puolesta vain sähköä.

Finnsatin AV-asiantuntija Thomas Salmenoja kertoo tarkemmin pelastussuunnitelman siirtämisestä rapputauluun:

”Pelastussuunnitelma voidaan esittää taululla monella tapaa. Jotkut taloyhtiöt jakavat tiedon QR-koodin kautta, jolloin asukas voi poimia sen näytöltä helposti ja tutustua pelastussuunnitelmaan tarkemmin omalta kotisohvaltaan.

Pelastussuunnitelma on myös mahdollista ladata kokonaisuudessaan suoraan PDF-dokumenttina näytölle. Pelastussuunnitelmissa on kuitenkin paljon tietoa, joten sen esitysaika näytöllä on pitkä.

Yleisin tapa onkin jakaa pelastussuunnitelma osioihin ja esittää niitä vilkaisumediana osana kaikkea muuta sisältöä. Asukkaat näkevät pelastussuunnitelman tiedot, vaikka eivät välttämättä haluaisikaan lukea koko pelastussuunnitelmaa PDF-dokumentista tai QR-koodin kautta.

Pelastussuunnitelman, kuten muutkin sisällöt, voi luoda näytölle järjestelmän omalla tekstieditorilla, valmiilla kuvilla, PDF-dokumenteilla, videoilla, tai, mikäli mahdollista, jopa RSS-syötteillä.”


Isännöitsijä Toni Sivulalle Rapputaulu on osa turvallista asumista

Isännöitsijä Toni Sivula luottaa Finnsatin Rapputauluihin taloyhtiön tiedotusasioissa. Hän huolehtii uuden seinäjokelaisen asuntoyhtiö Jerikon Vaatturin ja muiden kohteidensa asioista, joista yksi on ylitse muiden: asukkaan turvallisuus.

Isännoitsijä Toni Sivula esittelee pelastussuunnitelmaa rapputaulussa. Kuva: Ilkka-Pohjalaisen Koti ja asuminen -teemaliite 18.9.2021


Sivulan kohteiden turvallisuussuunnitelmat ovat asukkaille näkyvillä aulatilojen rapputauluissa. Pelastussuunnitelmassa käydään läpi tärkeitä yksityiskohtia ja paikkoja hätätilanteiden ja pelastautumisen varalta. Ohjeet ovat näytössä helposti silmäiltävissä.

”Ilmoitan uudiskohteiden pelastussuunnitelmat kohteiden infotauluilla. Pelastussuunnitelma ja turvallisuusasiat ovat sellaisia asioita, jotka haluan henkilökohtaisesti hoitaa.”

Lisätietoja

Finnsat Oy on apunasi Rapputaulun käyttöönotossa ja käyttöön liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä.

Thomas Salmenoja

Thomas Salmenoja

Tuotepäällikkö, AV-ratkaisut
Puhelin: 0207 420 121
Sposti: thomas.salmenoja@finnsat.fi

Thomas Salmenojalla on vuosien kokemus HDMI-signaalin
siirrosta IP-verkoissa erilaisissa ympäristöissä.

Hän on arvostetun SDVoE-allianssin sertifioima Network AV -ekspertti.


Finnsat Oy on sähköteknisten tuotteiden maahantuonti- ja markkinointiyhtiö. Toimintamme perusperiaate on aina ollut hyvä tekninen osaaminen sekä nopeat ja varmat toimitukset. Tuoteperheemme on rakennettu vahvoista kansainvälisesti tunnetuista tuotemerkeistä. Edustamme Suomessa yli 50 päämiestä.

Ostoskorisi on tyhjä