finnsat

VoWi-Fi-puhelulla (Voice over Wi-Fi) voit soittaa ja vastaanottaa puheluita omalla matkapuhelinliittymälläsi laajakaistan Wi-Fi-verkkoa käyttäen. Tarvitset vain toimivan WLAN-verkon.

VoWi-Fi-puhelu on uusi, vaivaton tapa soittaa puheluita – voit soittaa myös alueilla, joilla matkapuhelinverkon kuuluvuus on heikko. Tarvitset vain toimivan WLAN-verkon, johon puhelimesi on yhdistettynä.

Apua kuuluvuusongelmiin

Uusien tai remontoitujen rakennusten energiatehokkaat rakenneratkaisut ovat muuten mainio asia, mutta matkapuhelinverkkoa ne saattavat heikentää merkittävästi tai jopa vaimentaa signaalin kokonaan. Näin ollen puheluiden soittaminen sisätiloissa saattaa olla liki mahdotonta. VoWi-Fi-puhelu auttaa tässä ongelmassa.

VoWi-Fi (Voice over Wi-Fi) -puhelu tarkoittaa sitä, että soitat puhelusi matkapuhelinverkon sijaan WLAN- eli Wi-Fi-verkosta. Se ei ole vaikeaa – riittää, että käytössäsi on Wi-Fi-reititin ja uudehko puhelin. Wi-Fi-puhelut vain asetuksista päälle, niin jatkossa kaikki puhelut kulkevat automaattisesti sen kautta silloin, kun puhelimesi on yhteydessä WLAN-verkkoon. Wi-Fi-puhelut toimivat uusimmissa liittymissä ja tarvitsevat myös puhelimen tuen – vanhimmilla puhelimilla tai liittymillä Wi-Fi-puhelut eivät välttämättä onnistu.

VoWi-Fi-puhelu
VoWi-Fi-puhelu kulkee Internet-yhteydellä WLAN-verkossa


Wi-Fi-puhelut parantavat kuuluvuutta matkapuhelinverkolle hankalissa kohteissa eikä sinun tarvitse perehtyä kuuluvuusalueisiin. Wi-Fi-puhelut toimivat siellä, missä on langaton lähiverkko. Wi-Fi-verkon voi asentaa vaikka kesämökillesi, jossa matkapuhelinverkko saattaa olla heikko. Näin voit varmistaa turvallisemman kesänvieton.

Kesämökillä WoWi-Fi-mahdollisuus tuo turvaa
Kesämökillä WoWi-Fi-mahdollisuus tuo turvaa

Akkua säästyy

Olet ehkä soittanut joskus VoIP-puheluita (Voice over IP) esimerkiksi Skypellä. Nekin ovat toimivia ratkaisuja, mutta sovellusten ongelma on varsin suuri virrankulutus. Puhelimen akku saattaa kulua todella nopeasti. VoWi-Fi kuluttaa tutkimusten mukaan huomattavasti vähemmän akkua kuin VoIP-puhelut, eli puhelimen käyttöikä pitenee.

Wi-Fi-puhelut soivat omasta numerostasi

VoWi-FI-puhelut ovat vaivattomia ja edullisia. Ne toimivat tutulla puhelinnumerollasi – puhelut ja tekstiviestit kulkevat WLAN-verkon yli normaaliin tapaan, omaa matkapuhelinnumeroasi käyttäen. Puhelujen soittaminen ei myöskään edellytä asennuksia tai erillisen palvelun tai sovelluksen hankkimista.

Puheluiden ja viestien vastaanottajalla ei tarvitse olla Wi-Fi-puheluita aktivoituna, vaan nämä näkyvät hänelle aivan normaaleina puheluina ja viesteinä. Tavoitat siis samat puhelinnumerot kuin normaaleilla matkapuhelinverkon puheluilla, eikä vastaanottajan tarvitse tehdä toimenpiteitä saadaksesi häneen yhteyden.

EnGenius tukiasemilla Wi-Fi-puhelut kuuluvat 

EnGeniuksen Cloud-sarjan tukiasemista löydät vaihtoehdot sisä- ja ulkoasennuksiin. Sarjan tukiasemia yhdistelemällä rakentuu huippunopea ja turvallinen langaton MESH-verkko kotiin tai toimistoon. Järjestelmä käyttää samaa verkon nimeä kaikkialla ja vaihtaa yhteyttä tukiasemalta toiselle saumattomasti.

EnGenius ECW230 Wi-Fi 6 (802.11ax) tukiasema
EnGenius Wi-Fi-tukiaseman avulla puhelutkin onnistuvat

Tukiasemia voidaan helposti lisätä verkon laajentuessa. Esimerkiksi EnGenius ECW160 (74 190 35) sopii ulkokäyttöön ja ECW220 (74 190 38) mahdollistaa WiFi 6 nopeudet.

Finnsat Oy:n asiantuntijat auttavat sinua Wi-Fi-verkon rakentamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Yhteystiedot:

Jani Paananen

Jani Paananen

Myyntijohtaja
Puhelin: 0207 420 136
Sposti: jani.paananen@finnsat.fi

 Ostoskorisi on tyhjä