finnsat

Wi-Fi 6 on vuosikymmenen suurin kehitysaskel Wi-Fi-tekniikan saralla. Sen avulla useampia laitteita voidaan käyttää tehokkaammin samassa verkossa ja suuremmilla tiedonsiirtonopeuksilla.

Wi-Fi 6 (Wi-Fi 802.11ax) on viimeisin langattoman Internetin standardi. Wi-Fi 6 -teknologia tarjoaa korkeampia siirtonopeuksia, vakaampaa yhteyttä ja laajempaa kantamaa. Se pystyy hallitsemaan tehokkaasti verkon liikennettä useisiin laitteisiin samanaikaisesti.

EnGenius WiFi6 tukiasema AC230
EnGenius WiFi6 tukiasema AC230

Enemmän laitteita, parempaa suorituskykyä 

Moni on varmasti huomannut, että mitä enemmän laitteita yhdistää langattomaan verkkoon, sitä pitempi on vasteaika ja hitaampi siirtonopeus. Syynä tähän on aiempien sukupolvien Wi-Fi-verkkojen tyypillinen heikkous, eli kyvyttömyys käsitellä tehokkaasti montaa samanaikaista liitettyä laitetta.

WiFi 6 -standardin OFDMA- ja MU-MIMO-teknologioiden yhdistelmä tarjoaa jopa neljä kertaa paremman verkon kapasiteetin ja hyötysuhteen vilkkaasti liikennöidyissä ympäristöissä.
WiFi 6 -standardin OFDMA- ja MU-MIMO-teknologioiden yhdistelmä tarjoaa jopa neljä kertaa paremman verkon kapasiteetin ja hyötysuhteen vilkkaasti liikennöidyissä ympäristöissä.

Wi-Fi 6:n avulla useampia laitteita voidaan käyttää tehokkaammin samassa verkossa ja suuremmilla tiedonsiirtonopeuksilla. Wi-Fi 6 -verkkoon voidaan liittää jopa neljä kertaa enemmän laitteita kuin Wi-Fi 5:een. Sen yhteys on vakaampi, joten useampi käyttäjä voi työskennellä ja striimailla samanaikaisesti.

Näin koko perhe voi olla yhdistettynä langattomaan verkkoon samanaikaisesti ilman tiedonsiirron hidastumista!

Säästää akkua

Kodeista löytyy nykyisin yhä enemmän laitteita, jotka mielellään yhdistetään Wi-Fi-verkkoon. Tavanomaisten älypuhelimien lisäksi löytyy myös muuta IoT-varustusta (Internet of Things), esimerkiksi kodinkoneita ja autoja. Kukin laite näkyy langattomalla reitittimellä omana asiakaslaitteenaan (client), vaikka ne lähettävät ja vastaanottavat vain pienen määrän dataa.

Wi-Fi 6 tarjoaa tällaiseen monen laitteiden käyttöön vaadittavaa kaistanleveyttä.

Wi-Fi 6:n tiedonsiirtotekniikka käyttää lisäksi huomattavasti vähemmän virtaa kuin edeltäjänsä. Tämä tarkoittaa sitä, että mobiililaitteiden akku kestää kauemmin. Koska akkua kuluu vähemmän, kaikkien Wi-Fiin yhdistettyjen laitteiden käyttöikä pitenee.

EnGenius-reititin
EnGenius-tukiasema Wi-Fi 6 -käyttöön


Voinko käyttää vanhoja laitteitani Wi-Fi 6:n kanssa?

Wi-Fi 6 on taaksepäin yhteensopiva standardi. Tämä tarkoittaa sitä, että talouden kaikki vanhatkin laitteet toimivat Wi-Fi 6 -standardin reitittimen kanssa aivan kuten ennenkin.


Wi-Fi 6 pähkinänkuoressa:

  • Parempi verkon suorituskyky – erityisesti, kun liitettyjä laitteita on useita
  • Korkeammat datansiirtonopeudet
  • Parempi kantama
  • Parempi verkon tehokkuus
  • Liitettyjen laitteiden pienempi virrankulutus

Finnsat auttaa ammattilaisia WiFi-verkkojen rakentamisessa

Mikäli haluat tietää lisää WiFi-verkon toteuttamisesta asiakkaallesi, niin asiantuntijamme auttavat tutussa numerossa 0207 420 111.

Ilpo Lyra

Puhelin: 0207 420 115
ilpo.lyra@finnsat.fi

Jarmo Tulimäki

Puhelin: 0207 420 128
jarmo.tulimaki@finnsat.fi

Jani Paananen

Puhelin: 0207 420 136
jani.paananen@finnsat.fi

Ostoskorisi on tyhjä